Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 februari 2005

Man bedreigt politie tijdens aanhouding

Politie gebruikt pepperspray tegen verdachte

Enschede

Op dinsdag 15 februari wilde de politie omstreeks 22.15 uur een aanhouding verrichten in een woning aan de W Cornelis Schoutenstraat in Enschede. Zij wilden de 29-jarige bewoner aanhouden voor een openstaand vonnis van 325 dagen. De verdachte verzocht nog even zijn fiets achter de woning te zetten. De agenten stonden dit toe, waarop de man op zijn fiets sprong en er tussenuit ging. Hij kwam echter niet ver. Vermoedelijk vanwege zijn drankgebruik viel hij van zijn fiets. Daarop begon hij de agenten te bedreigen hen neer te steken en liep op een van hen af. De agent heeft daarop pepperspray gebruikt tegen de verdachte, waarna hij geboeid kon worden overgebracht naar het politiebureau. In zijn kleding trof de politie een schroevendraaier aan. De verdachte is opgesloten en zal over de bedreiging nog gehoord worden. (05-020083)

Betrapt op winkeldiefstal

Na aanhouding bleek de verdachte nog een boete had open te staan

Enschede

Op dinsdag 15 februari werd omstreeks 16.20 uur een diefstal gemeld in een winkel aan het GJ van Heekplein in Enschede. Personeel had de dader reeds te pakken. Hij had een fles parfum gestolen. De politie hield de verdachte, een 28-jarige Enschedeër aan. Daarna bleek dat de verdachte nog een openstaand vonnis had van 216 euro. Deze werd door familie betaald. De verdachte kon na verhoor het bureau verlaten met een transactie van 240 euro. (05-019959)

Bromfietser gewond

Aanrijding tussen auto en bromfiets

Enschede

Op dinsdag 15 februari vond omstreeks 17.35 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets op de kruising Lasondersingel/Laaressingel/Oldenzaalsestraat. De bromfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Toedracht: Een 75-jarige Enschedese automobilist reed over de Oldenzaalsestraat in de richting van het centrum en naderde genoemde kruising. De verkeerslichten waren buiten werking. Op een teken van een andere automobilist dat de weg vrij was, reed de automobilist de kruising op. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een 35-jarige bromfietser uit Hilversum, die over de Lasondersingel, komende vanuit de richting Deurningerstraat naderde en die hij over het hoofd had gezien. (05-020023)

Automobilist onder invloed

Politie neemt rijbewijs in

Haaksbergen

Op woensdag 16 februari controleerde de politie omstreeks 00.30 uur op de Broekheurnerweg een automobilist. Het gedrag van de automobilist viel op omdat hij zigzaggend over de weg reed. Ze constateerden alcoholgebruik bij de verdachte, een 37-jarige Enschedeër en hielden hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,35 o/oo. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in. De verdachte kreeg een rijverbod van zes uur en een dagvaarding. (05-020107)

Man verdacht van flessentrekkerij

Verdachte aangehouden wegens tanken zonder betalen en poging tot oplichting

Rijssen

Op dinsdag 15 februari hield de politie omstreeks 11.10 uur een 70-jarige man uit Apeldoorn aan wegens flessentrekkerij en poging tot oplichting. De verdachte had van een leasebedrijf in Rijssen een auto geleasd en vanaf december 2004 de rekeningen niet meer betaald. Het leasebedrijf kwam er achter dat de verdachte bij zo'n 10 autobedrijven in Nederland een lease-auto had besteld, in totaal voor ongeveer 700.000 euro. Het bedrijf heeft de auto reeds teruggevorderd van de verdachte. In deze auto werden tientallen onbetaalde benzinerekeningen aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Een verder onderzoek wordt ingesteld. (05-019737)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --