SECURICOR

Sensor over publiek/private beveiliging op Schiphol

Falck Airport Security (FAS), onderdeel van Group 4 Securicor, verzorgt in opdracht van Amsterdam Airport Schiphol (AAS) en onder toezicht van de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Justitie een belangrijk deel van de beveiliging op Schiphol. Veiligheid staat voorop, maar klantvriendelijkheid, die bij Schiphol hoog in het vaandel staat, is ook een belangrijk aspect van de beveiliging. In de vandaag verschenen editie van Sensor, het relatieblad van Securicor, staat een dubbelinterview met Ron Louwerse en Paul Klijsen, die respectievelijk bij AAS en bij FAS verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van Schiphol.

Schiphol is een voorbeeld van de activiteiten die Securicor in Nederland ontplooit op het raakvlak van publiek en privaat. Een ander voorbeeld dat in Sensor aan de orde komt is de detentie van vreemdelingen, waarvoor Securicor in opdracht van het ministerie van Justitie nu een tweede 'detentieboot' exploiteert, aangemeerd in de Rotterdamse Merwehaven. Verder besteedt Sensor aandacht aan het onderwerp publiek/privaat in een interview met VVD Tweede Kamerlid Laetitia Griffith en in een verslag van de studiereis die de Tweede Kamercommissie van Justitie het afgelopen najaar bracht aan Engeland. Daar zorgt de particuliere sector niet alleen voor toezicht, maar financiert, bouwt en beheert ze complete gevangenissen.

VPB
Aan de viering van het 65-jarig bestaan van de Vereniging voor particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB) besteedt Sensor aandacht door middel van een interview met VPB-voorzitter mr. Willem van Hassel. Hij stelt vast dat de particuliere beveiliging steeds vaker wordt gezien als een welkome aanvulling op, zelfs een alternatief voor, een op veiligheidsgebied falende overheid.