Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Design en multimediafuncties zijn succesfactoren van mobiele telefoons

Samsung D500 wint GSM Association Award voor beste mobiele telefoon

Delft/Cannes, 16 februari 2005 De Samsung D500 is bekroond met de GSM Association Award voor de beste mobiele telefoon. De award, die gisteravond is uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst op het 3GSM congres in Cannes, onderstreept het vermogen van Samsung om innovatieve mobiele telefoons met een uitgesproken design te ontwikkelen.

In totaal dongen meer dan 480 mobiele telefoons mee naar de award voor de beste mobiele telefoon. Tijdens het GSM awarddiner is uit 61 nominaties de D500 tot de beste mobiele telefoon uitgeroepen. Sinds 10 jaar vindt deze awardceremonie tijdens het congres plaats. De Samsung Z107 was dit jaar genomineerd voor de beste 3GSM mobiele telefoon.

De Samsung D500 is een compacte en elegante slide-up telefoon die beschikt over de nieuwste multimedia- en beeldtechnologieën. In deze mobiele telefoon komen alle innovatieve technologieën van Samsung op het gebied van zakelijke en entertainmenttoepassingen bij elkaar. Met zijn 1,3 megapixel camera met flits, een camcorder voor 60 minuten video, Bluetooth, e-mail, syncML, speakerphone, MP3-speler, TFT-display met 262.000 kleuren, 64-polyfone ringtones en een intern geheugen van 96 Mb is de Samsung D500 de uitkomst voor mensen die méér met hun mobiele telefoon willen vanuit zakelijk oogpunt óf entertainmentbehoeften.

De heer Woonsub Kim, Executive Vice President van Samsung Telecommunications Network, zei gisteravond: Wij zijn verheugd dat we deze award hebben ontvangen voor de D500. Met al onze mobiele oplossingen willen wij de behoeften van onze gebruikers meer dan vervullen. Wij willen hen de beste mogelijke gebruikservaring geven. Net als de D500, zijn ook de mobiele telefoons die Samsung dit jaar op 3GSM presenteert, rijk aan multimediamogelijkheden die de kracht van de GSM-netwerken benutten en vallen ze op door het toonaangevend design.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 123.000 medewerkers actief op 93 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht