Politie Zuid-Holland-Zuid

16/02 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

16-02-2005 - persberichten district I

PAPEGAAI GESTOLEN
DORDRECHT Uit een kassencomplex van een school aan de Chico Mendesring is tussen maandagmiddag 14 februari 16.30 uur en dinsdagmorgen 15 februari 09.00 uur een papegaai gestolen. Het gaat om een grijze Roodstaartpapegaai. Het dier zat in een volière in het kassencomplex. De dader kwam binnen door het hangslot te verbreken en een schuifdeur te forceren. Mensen die een verdacht iemand met een papegaai hebben zien lopen, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANGEHOUDEN VOOR HELING
DORDRECHT - De politie heeft dinsdagmorgen 15 februari een 49-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van heling. De politie deed een huiszoeking in een woning aan de Noordendijk. De politie had een tip gekregen dat de verdachte daar zou verblijven en in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Eenmaal binnen bleek de man geen vuurwapen te hebben maar wel troffen agenten twee bromfietsen, een zaag en een politie-uniform aan. Al deze goederen bleken te zijn gestolen. De man werd daarop aangehouden en is ingesloten.

DORDRECHT- Een 43 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens heling van een fiets. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 15 februari 2005 omstreeks 13.00 uur op de Galileilaan. Politieagenten zagen de man rijden op een fiets met een beugelslot waar geen sleutel in zat. Na controle bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

TE SNEL RIJDENDE TRACTOREN OP DE BON
HENDRIK-IDO-AMBACHT Naar aanleiding van aanhoudende klachten van overlast door tractoren met aanhangwagens, heeft de politie een controle gehouden gedurende de vroege morgenuren op dinsdag 15 februari 2005. De politie controleerde met name op te hard rijden op de Antoniuslaan. Er werden 10 overtredingen geconstateerd. De maximumsnelheid van tractoren bedraagt 25 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 61 kilometer per uur. Twee bestuurders kregen naast de bekeuring voor te hard rijden ook een bekeuring voor rijden door roodlicht op de Noordeinde. De politie is alert op overlastmeldingen van burgers. De bestuurders van tractoren gebruiken Hendrik-Ido-Ambacht als doorrijroute van Gorinchem naar Barendrecht alwaar zij de lading bagger storten. De politie zal de controles blijven herhalen.

AGRESSIEVE WINKELDIEVEN
DORDRECHT- Op dinsdagmiddag 15 februari 2005 omstreeks 15.00 uur zijn twee agressieve winkeldieven aangehouden. De twee vrouwen van 30 en 35 jaar uit Zwijndrecht werden in een winkel aan het P.A. de Kokplein door de bedrijfsleider en een beveiligingsbeambte betrapt op diefstal van speelgoed. De 30 jarige vrouw gaf de gestolen spullen af, maar de 35 jarige vrouw gooide twee tassen met gestolen speelgoed in het water. De vrouwen bedreigden de bedrijfsleider en de beveiligingsbeambte. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

BOOS
DORDRECHT- Een 22 jarige man zinder vaste woonplaats is door politieagenten aangehouden met behulp van pepperspray. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 15 februari 2005 omstreeks 16.45 uur op de Laan der Verenigde Naties. De man was tijdens een snelheidscontrole met zijn auto geflitst. Hij stopte vervolgens op de rijbaan, liep met een kruissleutel op de radarinstallatie af en begon te slaan. Daarbij raakte de flitser beschadigd. Daarna kwam de man op de politieagenten af, begon te dreigen en slaande bewegingen met de kruissleutel te maken. Ondanks meerdere waarschuwingen om de kruissleutel te laten vallen ging hij door en voldeed hij niet aan het bevel. Hierop werd de man door de politieagenten gepepperd en wisten zij de man in de boeien te slaan. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

CONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een verlichtingscontrole in de wijk Sterrenburg hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of defecte verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagavond 15 februari 2005.

DORDRECHT- Tijdens een algemene verkeerscontrole hebben politieagenten 16 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 7 keer het niet dragen van de autogordel, 6 keer voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden, 1 keer voor een niet verzekerde bromfiets, 1 keer voor het niet tonen van het kentekenbewijs en 1 keer voor het rijden zonder rijbewijs. De agenten hielden de controle op dinsdagavond 15 februari 2005 van 18.30 tot 22.00 uur op de Merwedestraat, de Adjudant H.P. Kosterstraat en de Hunzeweg in de wijk de Staart.

OPENSTAANDE BOETES
ZWIJNDRECHT- Tijdens een actie is 1180 euro aan openstaande boetes geïnd. Dit gebeurde op dinsdagavond 15 februari 2005 in Zwijndrecht. Tijdens de actie, waaraan door gebiedsagenten en collegas van de parketpolitie, werd deelgenomen werden tevens twee personen aangehouden die nog respectievelijk 149 en 6 dagen gevangenisstraf te goed hadden.

VERZET
DORDRECHT- Twee mannen van 18 en 33 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagavond 15 februari 2005 omstreeks 20.50 uur in de Jacob Marisstraat. Politieagenten kwamen naar de woning voor een gesprek over overlast van geluid. Deze geluidsoverlast was vorige week veroorzaakt. Tijdens de naamscontrole bleek dat de 33 jarige man nog een vonnis had openstaan. Hij wilde er vandoor gaan maar werd door de politieagenten in de kraag gegrepen. Daarbij ontstond een vechtpartij waarbij een politieagent gewond raakte aan zijn hoofd en hand. Ook sneuvelde de bril en de jas van de agent. Met veel moeite lukte het de man in de boeien te slaan. De 18 jarige man bemoeide zich met de aanhouding en wilde op vordering niet weggaan. Ook hij werd aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op woensdagochtend 16 februari 2005 omstreeks 00.30 uur is op de Thorbeckeweg een 23 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij meteen dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL
DORDRECHT- Op woensdagochtend 16 februari 2005 omstreeks 06.15 uur vond op de kruising Laan der Verenigde Naties, Kerel Doormanweg en de Patersweg een aanrijding plaats tussen een bedrijfsauto en een personenauto. Een personenauto, bestuurd door een 52 jarige man uit Dordrecht sloeg vanaf de Laan der Verenigde Naties linksaf de Karel Doormanweg in en verleende geen voorrang aan een bedrijfsauto, bestuurd door een 21 jarige man uit Made, welke vanaf de Patersweg de kruising rechtdoor wilde oversteken. Een aanrijding volde. De 52 jarige man uit Dordrecht raakte gewond aan zijn lip en vinger en had rugklachten. Hij werd per ambulance vervoerd naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Beide autos werden weggetakeld.