Politie Zuid-Holland-Zuid

16/02 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

16-02-2005 - Persberichten district II

AANRIJDING OP N214 BIJ TANKSTATION
NOORDELOOS Een 21-jarige vrouw uit Noordeloos is dinsdagmorgen 15 februari op de N214 gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een 22-jarige automobilist uit Schoonrewoerd die geen voorrang verleende. De man reed op het terrein van een tankstation aan de N214. Hij wilde deze weg weer oprijden richting Meerkerk maar verleende geen voorrang aan de vrouw die op dat moment op de weg reed. Daardoor ontstond een aanrijding. De vrouw is naar het ziekenhuis in Gorinchem vervoerd. Ze bleek een hersenschudding en letsel aan haar enkel te hebben. De 22-jarige man raakte niet gewond.

DIEF ERVANDOOR MET LUCHTVERFRISSERS EN PINAPPARAAT HOOGBLOKLAND Uit een benzinestation aan de A27 ter hoogte van Hoogblokland zijn tussen maandag 14 februari 21.00 uur en dinsdag 07.00 uur 15 doosjes met daarin luchtverfrissers weggenomen en 25 zogeheten navullingen. Ook werd een pinapparaat gestolen. Een medewerkster kwam achter de diefstal toen ze een klant de gelegenheid wilde geven te pinnen. Het apparaat bleek weg, het snoer was doorgeknipt. Het schap met de luchtverfrissers bleek ook leeg. De medewerker heeft via internet aangifte gedaan van de diefstal. De politie stelt een onderzoek in.

AANRIJDING LETSEL
GORINCHEM- Op dinsdagmiddag 15 februari 2005 omstreeks 14.30 uur vond op de kruising Keizerstraat met de Vismarkt en Brugstraat een aanrijding plaats tussen een fiets en een bedrijfsauto. Een bedrijfsauto, bestuurd door een 33 jarige man uit Gorinchem reed over de Keizerstraat in de richting van de Vismarkt. Op de kruising stopte hij voor een fietser van links. Toen hij zag dat de fietser stopte trok hij op en zag een 41 jarige fietsster uit Gorinchem die vanuit de Burgstraat de kruising opreed over de kop en een aanrijding volgde. De vrouw kwam op het wegdek terecht en liep een hoofdwond op. Ze is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis.

GORDELCONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die deze niet om hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 15 februari 2005 op de Thorbeckelaan, de Deltalaan, de Molendijk, de Rivierdijk en de Stationsweg. In totaal controleerden de agenten ongeveer 390 voertuigen.

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de fortradar op de Arkelsedijk hebben politieagenten 26 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag 15 februari 2005 van 15.15 tot 16.15 uur. In totaal werden ongeveer 290 voertuigen gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.

VERDUISTERING PERSONENAUTO
GORINCHEM- Een 32 jarige vrouw uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens verduistering van een personenauto. De vrouw had op dinsdagmiddag15 februari 2005 een personenauto geleend bij een kennis in Gorinchem. Toen de auto laat in de avond nog niet terug was deed de eigenaar aangifte bij de politie. Terwijl de aangifte werd opgenomen kwam er een telefoontje van de politie in Brabant dat de vrouw was aangehouden. Ze was vermoedelijk onder invloed van drugs met de auto van de weg geraakt. Ze werd overgebracht naar de politie in Gorinchem en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

SNELLE MOTORFIETS
PAPENDRECHT- Politieagenten hebben een motorfiets in beslag genomen. Dit gebeurde op dinsdagavond 15 februari 2005 omstreeks 22.15 uur. Politieagenten zagen een motorfiets met hoge snelheid rijden over de rijksweg A15. Het ging met snelheden van 140 tot 180 km/uur. Na een achtervolging wisten de agenten de motorfiets in Rotterdam aan de kant te krijgen. De bestuurder een 48 jarige man uit Rotterdam raakte zijn rijbewijs en motorfiets kwijt. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Beide autos werden weggetakeld.

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING
HOOGBLOKLAND- Een 29 jarige man uit Etten Leur is door politieagenten aangehouden wegens het rijden tijdens een rijontzegging. Dit gebeurde op woensdagochtend 16 februari 2005 omstreeks 03.00 uur op de Rijksweg A 27. Na controle bleek dat de man een rijontzegging had tot 29 april 2005. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

AANRIJDING MET LETSEL
BOVEN- HARDINXVELD- Op woensdagmorgen 16 februari 2005 omstreeks 06.30 uur vond op de Rivierdijk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. Een personenauto, bestuurd door een 33 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, raakte in de bocht nabij de sluis in een slip. Bij het corrigeren kwam de auto op het fietspad terecht en botste tegen de fiets van een 34 jarige man uit Hardinxveld-Giessendam die daar reed. De 34 jarige fietser werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. Daar bleek dat zijn verwondingen gelukkig meevielen. Hij had alleen glas in zijn gezicht gekregen. De fiets en de auto raakten totaal vernield. Na controle bleek dat het rijbewijs van de 33 jarige automobilist ongeldig was verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.