Gemeente Roermond

Rotonde Keulsebaan Roermond drastisch op de schop

In verband met de aanleg van de Roertunnel in het A73-tracé wordt de rotonde aan de Keulsebaan in het weekend van 19 en 20 februari a.s. aangepast. Wegverkeer kan in dat weekend alleen gebruik maken van een tijdelijke weg vanaf de Keulsebaan-Zuid naar de Sint Wirosingel in noordelijke richting en omgekeerd. De aansluiting met de Keulsebaan-Noord en de Sint Wirosingel richting Heinsbergerweg is op beide dagen afgesloten. Om de werkzaamheden goed te laten verlopen worden vanaf maandag 14 februari a.s. voorbereidingen getroffen.

De tijdelijke weg wordt aangelegd aan de rechterzijde van de rotonde. Het fietsverkeer wordt omgeleid. Ook worden proefsleuven gegraven voor het aanleggen (verleggen) van een gasleiding. Deze werkzaamheden worden aan de linkerzijde van de rotonde verricht.

Vanaf 21 februari a.s. is het in de nieuwe (tijdelijke) situatie niet meer mogelijk om komende vanaf de Keulsebaan-Zuid richting Keulsebaan-Noord te rijden. Het verkeer komende vanaf de Heinsbergerweg/Sint Wirosingel kan dan niet meer richting Keulsebaan-Noord. Verkeer komende vanaf de Keulsebaan-Noord kan dan niet meer richting de Sint Wirosingel in noordelijke richting. Deze maatregelen gelden in de periode tot medio juli 2005.

Daarnaast is verkeer vanaf de Heidebaan richting Donderberg vice versa vanaf 21 februari a.s. niet meer mogelijk. Het viaduct over de Sint Wirosingel wordt namelijk afgesloten en daarna verwijderd i.v.m. de bouw van de Roertunnel.

Het verkeer kan van de werkzaamheden hinder ervaren. Omleidingsroutes worden aangegeven.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de A73 en de Roertunnel kunt u ook vinden op www.vialimburg.nl (nieuw venster)

Publicatiedatum: 16.02.2005 Bijgewerkt: 16.02.2005