Ingezonden persbericht


Persbericht

16 februari 2005

GSM Association roept Sony Ericsson V800 voor Vodafone uit tot "Beste 3G handset"

3GSM World Congress, Cannes, Frankrijk - 16 februari 2005 - Gisteravond is de Sony Ericsson V800 cameratelefoon uitgeroepen tot de 'Beste 3G handset'. Dit gebeurde tijdens de Awards 2005 uitreiking van de GSM Association op het 3GSM Wereldcongres. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Sony Ericsson een productprijs in de wacht sleept. In 2004 werd de T610 nog bestempeld tot 'Beste handset, terminal of apparaat'.

"Sinds eind 2004, toen we de V800 met Vodafone lanceerden, heeft het de verwachtingen overtroffen en er toe geleid dat de industrie anders naar toekomstige mobiele communicatie kijkt," zegt Jan Wäreby, Corporate Executive VP en Head of Sales & Marketing van Sony Ericsson. "Iedereen is trots en dankbaar voor deze prestigieuze beloning. We zijn nu extra gemotiveerd om dit product met de lancering van de Z800 voor een nog breder publiek beschikbaar te stellen."

Bij de introductie in 2004 was de Sony Ericsson V800 de eerste echte convergence handset ter wereld. Het toestel heeft wereldwijd toegang tot alle 3G- diensten en wordt verkocht in Europa (als de V800) en ook in Japan (als de Vodafone 802SE). De V800 is speciaal ontwikkeld voor de grote hoeveelheid diensten die via Vodafone's supersnelle mobiele netwerk toegankelijk zijn. Het biedt een ongeëvenaarde combinatie van functionaliteiten: een 1.3 Megapixel camera voor kwaliteitsfoto's, een groot kleurendisplay met een hoge beeldresolutie en videogesprekken die gemakkelijk te voeren zijn. Allen samenkomend in een stijlvolle, compacte telefoon. De V800 biedt geweldige entertainmentmogelijkheden en haalt het maximale uit Vodafone live! diensten zoals streamed live sportbeelden en music van het bijbehorende portal.

Meer informatie over de V800 kunt u vinden op www.SonyEricsson.com/V800.

Voor toegang tot broadcast-standard video van Sony Ericsson, ga naar www.thenewsmarket.com/sonyericsson. Bekijk en vraag de beelden aan in MPEG2 of Beta SP tape formaat. Registratie en videodistributie zijn gratis voor de media.

De GSM Association (GSMA) is een wereldwijde handelsorganisatie die tot doel heeft de belangen van GSM mobiele operators in de hele wereld te bevorderen, te beschermen en te versterken. Eind 2003 waren meer dan 600 tweede en derde generatie mobiele operators en 140 producenten en leveranciers aangesloten. De leden van de Associatie leveren mobiele diensten aan meer dan 988 miljoen klanten in meer dan 200 landen en gebieden in de wereld. De GSMA zet zich in voor de versnelde implementatie van gezamenlijk geïdentificeerde en commercieel belangrijke eisen van operators. Ook wil zij een leidende positie innemen in de representatie van de wereldwijde gemeenschap van GSM mobiele operators. Concreet door als één stem te reageren op een variëteit aan nationale, regionale en wereldwijde onderwerpen. De GSM-familie van draadloze communicatieplatforms, inclusief GSM, GPRS (General Packet Radio Services) en 3GSM (EDGE - Enhanced Data for GSM Evolution en W-CDMA) vertegenwoordigen 73 procent van de huidige totale digitale mobiele markt. De GSM Association is een unieke organisatie met een wereldwijd bereik dat haar leden een volledig assortiment zakelijke, technische en openbare beleidsdiensten aanbied. Voor meer informatie: www.gsmworld.com.

Vodafone(TM) en Vodafone live! zijn handelsmerken van de Vodafone Group. Andere producten en bedrijfsnamen die in dit bericht worden genoemd, kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Productkenmerken, specificaties en verklaringen in dit document die niet zijn gebaseerd op historische feiten, zijn toekomstgericht en kunnen risico's en onzekerheden inhouden. Feitelijke productkenmerken, specificaties en toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan veranderingen.

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht