Gemeente Heerenveen


Lenette van Dongen (Try-out) - uitverkocht

woensdag 30 en donderdag 31 maart 2005
aanvang: 20.15 uur
Entree: EUR 17,50

05-03-30en31

Lenette van Dongen
"Rafels" (Try-out)

UITVERKOCHT

(Cabaret. Try-out van het nieuwe programma van Lenette van Dongen. Tekst en spel: Lenette van Dongen. Muziek: combo o.l.v. Martijn Breebaart. Regie: Ruut Weissman.)

Er zijn van die mensen waar je vrolijk van wordt. Mensen waar je energie van krijgt, omdat ze zelf zo vrolijk en energiek zijn. Zo'n mens is Lenette van Dongen. Lenette begon haar theatercarrière als balletdanseres, met een eigen dansschool, maar dat werd haar al gauw te veel sleur. Dus koos ze voor de Akademie voor Kleinkunst en sindsdien bestaat de sleur absoluut niet meer. Lenette speelde mee in muziektheaterproducties en stond in cabaretvoorstellingen van Adèle Bloemendaal en Peter Lusse; ze deed ervaring op in de Comedy Train en gaat nu al weer een tiental jaren solo.
In het Posthuis Theater probeert Lenette van Dongen nu haar nieuwe voorstelling uit. Dat wordt een muzikaal programma en hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Lenette van Dongen in vervulling: een theatershow, waarbij een avondlang de muziek niet als rustmoment tussen de conferences door klinkt maar een hoofdrol krijgt. Met de prachtige stem van Lenette zelf en met begeleiding van vier snoeigoede muzikanten o.l.v. Martijn Breebaart. Natuurlijk wordt het ook een avond met humor, maar "als ik zing, ben ik pas echt in m'n element" zegt Lenette er zelf over. En ze laat verder weten: "Het wordt een mooi diep en toch luchtig programma. Niet geschikt voor cynici, zwartkijkers en zeurneuzen. Een avondje Liefde." Uit de recensies van het vorige programma van Lenette van Dongen ("Vedette"): "Van Dongen kan vrijwel alles wat haar tot een echte ster kan maken" (De Volkskrant); "Een uitmuntende show, behorend tot het allerbeste wat er in het theater te zien is" (De Telegraaf).

Fotoverantwoording: Annaleen Louwes