Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 februari 2005


Lochem - Bestuurder valt door de mand


Doordat een 64 jarige Eerbeker dinsdagmorgen op een parkeerplaats bij een tuincentrum aan de Goorseweg de auto niet op de handrem had gezet, botste deze tegen de auto van een 63 jarige Deventenaar. Bij het invullen van de schadeformulieren, viel de Eerbeker door de mand; hij was namelijk niet in het bezit van een rijbewijs. De politie werd gewaarschuwd en zal proces verbaal opmaken.


Twello - Gewond na aanrijding


Een 14 jarig meisje uit Teuge raakte dinsdag gewond na een aanrijding. Een 30 jarige automobilist uit Zutphen reed rond 18.05 uur over de Rijksstraatweg vanaf Deventer. Op een gegeven moment wilde hij linksaf slaan en stond voorgesorteerd. Een 18 jarige automobiliste uit Deventer zag dit te laat en botste tegen de auto van de Zutphenaar. De 14 jarige inzittende werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Fietsster raakt gewond


Een 39 jarige fietsster uit Zutphen raakte dinsdagavond rond 19.50 uur gewond na een aanrijding. Zij werd op de kruising Laarstraat / Berkelsingel aangereden door een 34 jarige automobilist uit Zupthen. Volgens getuigen reden zowel de fietsster als de automobilist door het rode licht. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.


Warnsveld - Aanhouding na mishandeling


De politie heeft dinsdagavond een 17 jarige Warnsvelder aangehouden. Op de Molenstraat was ruzie ontstaan tussen deze jongen en een 18 jarige plaatsgenoot, die door de jongen werd geschopt en geslagen. De moeder van het slachtoffer wilde het geweld stoppen, maar werd tegen de grond geslagen door de jongeman. Zij raakte even buiten westen en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft 17 jarige aangehouden en ingesloten. Het onderzoek gaat verder.


Epse / Warnsveld - 162 bestuurders te hard


De politie heeft dinsdagavond bij controle op de Lochemseweg 62 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 200 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Bij een controle op de Rijksstraatweg reden dinsdagavond 100 van de 2300 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --