Digitale Gemeente Houten

Houten krijgt toch een Windmolenpark

dinsdag 15 februari 2005 - Door: Anouk Siegenbeek

De gemeenteraad van Houten heeft vanavond, dinsdag 15 februari, een besluit genomen over de komst van windturbinepark Veerwagenweg. Er is besloten om het windturbinepart wel aan te leggen. De stemming was: 13 stemmen voor, 9 tegen en 1 onthouding (PvdA: 2 voor, 1 tegen; ChristenUnie 2 voor; SGP onthoudt zich van stemming; GroenLinks 3 voor; CDA 3 voor 1 tegen; VVD 4 tegen; D66 1 voor; Fractie Zandbergen
1 tegen; Houtens Belang 2 voor 2 tegen). Twee raadsleden waren afwezig.

Voortgang

Nu de raad het besluit heeft genomen om het project te continueren, wordt het ontwerp bestemmingsplan door het college vastgesteld en ter inzage gelegd. Dit gebeurt wanneer de Provinciale Planologische Commissie akkoord is met het bestemmingsplan.

Als de PPC positief heeft geadviseerd en een algemene verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven voor het bouwplan van de windturbines, zal het college besluiten om een artikel 19 lid 2 procedure op te starten. Dat betekent dat de bouwvergunning verleend zal worden voordat de bestemmingsplanprocedure geheel is afgerond. De bouwvergunning wordt uiteindelijk pas verleend, als de milieuvergunning onherroepelijk is.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).