Gemeente Gouda


speelplek han hollanderweg geopend (16/02/05)

Ton van Huut (wethouder actieve wijkaanpak) heeft dinsdag 15 februari aan de Han Hollanderweg een nieuwe speelplek geopend. De speelplek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de bewonerscommissie Oud Goverwelle, wijkteam, gemeente en sponsors. De helft van het benodigde budget is door Moza¿ek Wonen en andere sponsors opgebracht en de andere helft komt van het drie eurobudget van wijkteam Gouda Oost. De nieuwe speelplek is vooral bedoeld voor peuters en kleuters, die volgens de bewonerscommissie hiermee een uitdagende en veilige speelplek krijgen.

Tijdens de feestelijke opening hebben de aanwezige kinderen tussen de drie en twaalf jaar een
kleurplaat gekregen, die uiterlijk 28 februari 2005 bij de huismeesterspost ingeleverd kan worden. Voor elke leeftijdscategorie is er een prijs te winnen. Prijswinnaars worden schriftelijk op de hoogte gesteld. Wijkontwikkeling Gouda Oost heeft de middelen voor deze kleurwedstrijd beschikbaar gesteld.

wijkaanpak
Dit project is een van de vele projecten dat begeleid wordt door de gemeentelijke afdeling wijkaanpak. Al jarenlang vormt wijkaanpak een speerpunt van het gemeentelijk beleid. Wijkaanpak staat in Gouda voor een manier van werken in de wijken waarin de vragen van bewoners centraal staan. Binnen de Goudse wijkaanpak werken de wijkteams, de Goudse woningcorporaties, de politie, de Stichting Welzijn Gouda en de gemeente Gouda samen aan de verbetering van de woon- en leefomgeving in de wijken.


-- einde bericht --