Gemeente Oss


16/2/2005 - Uniek plan Toerisme en Recreatie voor Oss en Lith De gemeenten Oss en Lith hebben de handen ineen geslagen omtrent toerisme en recreatie op hun grondgebied. De nota `Verbonden aan de Maas' (pdf, 1 MB) een beleid Toerisme en Recreatie voor Oss en Lith is het resultaat. `Verbonden aan de Maas' is op 16 februari aan de pers gepresenteerd door de heer Schriek, waarnemend burgemeester in Lith en de heer van Loon, wethouder Economische Zaken in Oss. De perspresentatie is tevens het startsein voor de inspraakperiode die in Oss loopt van 16 februari tot 16 maart 2005.

Uniek plan
Voor beide gemeenten is het een uniek plan; het is voor het eerst dat er zo uitgebreid over toerisme en recreatie is gesproken. De visie is namelijktot stand gekomen via een uitgebreide consultatie met belangengroepen. Dit levert een herkenbare verkenning, een gedragen strategische visie en originele projecten op.

Originele projecten
De visie op toerisme en recreatie is uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma met drie soorten projecten, namelijk gezamenlijke projecten voor Oss én Lith, een programma voor Oss en een programma voor Lith. Ook is aangegeven hoe het een en ander georganiseerd kan worden en welke rol de Regio-VVV kan spelen. Mooie projecten waar aan gedacht wordt, zijn een wandelnetwerk aan de randen van dorp en stad, een fietsveer over de Maas bij Demen en het zichtbaar maken van de Tempel van Kessel.

Ter inzage
De beleidsnota `Verbonden aan de Maas' (pdf, 1MB) ligt in Oss van 16 februari tot 16 maart ter inzage. Het hele plan is kunt u hier downloaden of op de website van de gemeente Lith. U kunt tijdens deze inspraakperiode op het plan reageren door een mail te sturen naar recreatie@oss.nl. De nota ligt ook ter inzage bij het publiekscentrum de Osse winkel, de verschillende hulpsecretarieën van de gemeente Oss en in het gemeentehuis in Lith. Meer informatie bij Jos van Oorschot, gemeente Oss 629 490 en Han Goorhuis, gemeente Lith, 485 948.