Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Arlette van Weersel sportvrouw 2004 van de gemeente Etten-Leur

Zaterdag 12 februari werden tijdens een wervelende show van sport dans en muziek, de sportverkiezingen van de gemeente Etten-Leur gehouden. Tijdens dit sportgala werd Arlette voor de vierde keer gekozen tot sportvrouw van het jaar van de gemeente Etten-Leur. De schaakster werd reeds eerder in 1998,1999, en 2001 op grond van haar prestaties verkozen tot sportvrouw van het jaar.

De sportverkiezingen werden gehouden in zaal- en congrescentrum de Nobelaer, in een gezellige ambiance. Dit jaar waren er bij de vrouwen acht kandidaten voor de titel. Kandidaten waren er in de volgende categorieën: turnen, handboogschieten, paardensport, atletiek,en schaken. Een negenkoppige jury beoordeelde de prestaties van de sporters op basis van regionale, landelijke en internationale criteria. Ook moest er een zekere progressie of prestatieverbetering aanwezig zijn ten opzichte van het afgelopen jaar. Arlette werd o.a. verkozen vanwege haar prestaties in de externe schaakcompetitie met het team van D4 te Oosterhout. (mogelijke promotie naar 1e klasse KNSB) en in België ( Boey Temse 1 in de Belgische interclub). Verder waren er nog haar debuut als coach voor het jeugdteam van Boey Temse tijdens het afgelopen EK in Griekenland en haar individuele schaakprestaties in 2004: een gedeelde eerste plaats bij het NK meisjes t/m 20 jaar, plaatsing en deelname aan het WK in India (13e plaats) en haar gedeelde tweede plaats bij het NK Dames met het behalen van een WIM-norm. Arlette maakt tevens al jaren deel uit van de Jong Oranje-meisjesselectie.

De prijs die bij de uitverkiezing hoort, is een door glasblazerij Sprenkels uit glas geblazen trofee. Arlette was reeds in het bezit van een handgeblazen pion, toren, paard en een schaakster zittend aan het schaakbord. Deze keer is de trofee een kunstwerk met de kleuren rood wit en blauw geworden.
Arlette kon de prijs zelf helaas niet in ontvangst nemen omdat ze momenteel meespeelt in Capelle la Grande. Het lukte de organisatie echter wel om haar zondagochtend live op de radio te krijgen en haar de hartelijke gelukwensen over te brengen.