Gemeente Gorssel

Sloop pand Dullaert

Aan de Markt in Lochem zijn de afgelopen weken het winkelpand Dullaert en het naastgelegen woonhuis gesloopt. Er is een indrukwekkend gat ontstaan dat door bouwhekken omgeven is. Deze situatie zal de komende maanden nog voortduren.

Op de locatie is een bouwplan in voorbereiding met een nieuw winkel- en woongedeelte aan de Marktzijde en een apart woongebouw aan de zijde van de Noorderwal. De ontwikkelende partijen - waaronder Spectrum Wonen - leggen momenteel de laatste hand aan de ontwerpen. Het is de verwachting dat dit voorjaar de definitieve ontwerpen gereed zijn. Het nieuwe plan gaat uit van een bebouwing van twee lagen met kap aan de Markt. Op de begane grond komen één of meerdere winkels en erboven wordt gewoond. De nieuwe panden zullen qua architectuur aansluiten bij het historische beeld van Lochem.

Zodra de plannen gereed zijn, organiseert de gemeente Lochem een informatieavond over de nieuwbouw. Tijdens deze avond komt dan tevens het herinrichtingsplan voor de Markt zelf aan bod. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Van Gageldonk van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is (0573) 28 92 22.