Gemeente Rotterdam

Nr.29
16 februari 2005

Rotterdamse keuken geïnstalleerd op São Vicente

De Gemeente Rotterdam heeft in samenwerking met de zorginstelling De Stromen een grootkeuken geïnstalleerd in het ziekenhuis Dr. Baptista de Sousa te Mindelo op het eiland São Vicente in Kaap Verdië.

Het project werd gefinancierd door de gemeente Rotterdam via de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). De kennis en inzet van personeel werd verzorgd door De Stromen.

De Gemeente Rotterdam richt zich hiermee niet alleen tot de patiënten van het ziekenhuis ter plaatse, maar ook op de Kaapverdische gemeenschap in Rotterdam, die nog veel familierelaties heeft op het eiland São Vicente. Zorginstelling De Stromen telt daarnaast veel personeelsleden van Kaapverdische komaf.

Het project omvat o.a. het plaatsen van een nieuw kookeiland bestaande uit diverse fornuizen en een braadslede. Daarnaast is een grote braadoven en koelvitrine geïnstalleerd en is de motor van een afzuiginstallatie vervangen. Verder zijn in de keuken heetwatervoorzieningen (boilers) geplaatst en zijn er "Au Bain Marie"- voedseltransportwagens voor de afdelingen geleverd.

Door het treffen van deze maatregelen is de keuken volledig gemoderniseerd. Daarnaast zijn er twee afdelingskeukens (van de psychiatrie- en pediatrieafdelingen) vervangen en gemoderniseerd.

Het project is gerealiseerd in twee weken tijd en de opening van het project heeft veel belangstelling ontvangen van de plaatselijke pers en politiek.

Foto's bijgesloten

noot voor de redactie/