Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente opent speciaal belastingloket Uitgebracht op: woensdag 16 februari 2005

Inwoners uit Voorschoten krijgen eind februari een aanslag voor gemeentelijke heffingen en de Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ) in de bus. Op de aanslag wordt de nieuwe WOZ-waarde vermeld. Omdat er nogal wat is veranderd, verwacht de gemeente Voorschoten veel vragen van inwoners. De gemeente heeft daarom een speciaal belastingloket ingesteld. Inwoners kunnen de komende maand op donderdagavond bij het loket terecht in het gemeentehuis, Leidseweg 25.

De WOZ-waarde is na vier jaar weer opnieuw vastgesteld. Daarnaast zijn ook de belastingtarieven gewijzigd. Door deze veranderingen verwacht de gemeente veel vragen van inwoners aan de balie en aan de telefoon. In verband met de te verwachten drukte wordt op donderdagavond, tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis, een speciaal belastingloket geopend bij de balie van Burgerzaken. Voorschotenaren kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur met hun vragen bij het loket terecht. Het loket is opengesteld op de volgende data: 24 februari, 3 maart, 10 maart en 17 maart 2005.

Lees eerst de toelichting
Bij de aanslag wordt een uitgebreide toelichting meegestuurd. Indien mensen vragen hebben, worden ze verzocht eerst deze toelichting te lezen. Als er na het lezen van de toelichting nog vragen zijn, kunnen inwoners op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur contact opnemen met de afdeling Belastingen, telefoon: (071) 5600 794 of (071) 5600 657. Ook is het mogelijk, behalve bij het belastingloket, langs te komen bij de afdeling Belastingen op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, Leidseweg 29.

Meer informatie
Voor nadere informatie over uitstel van betaling of het aanvragen van automatische incasso kunnen inwoners terecht bij de afdeling Financiën, telefoon: (071) 5600 678.


- einde bericht -