Ingezonden persbericht


Persbericht

Rabobank selecteert Executive Viewer voor business intelligence

Executive Viewer als beste oplossing gekozen na uitgebreide evaluatie

's-Hertogenbosch, 16 februari 2005 - Rabobank Nederland heeft Temtec's Executive Viewer aangeschaft. Met Executive Viewer kunnen de marketingmedewerkers van Rabobank Nederland databasegegevens eenvoudig zelf analyseren en rapporteren in het kader van marktanalyse, marktonderzoek en marktbewerking. Temtec is een belangrijke aanbieder van intuïtieve selfservice analyse- en rapportagesoftware voor business intelligence.

Rabobank Nederland heeft Temtec's Executive Viewer geselecteerd ter vervanging van de oude Holos-oplossing. De selectie is voorafgegaan door een uitgebreid pilot-traject dat is begeleid door Capgemini. Paul Groenland, projectmanager database marketing bij Rabobank Nederland: "We zijn een uitgebreid evaluatietraject ingegaan met producten van drie leveranciers, waarbij we tests hebben gedraaid op twee databases. Daarbij is niet alleen gekeken naar de prestatiecijfers, maar ook naar de ervaringen van de gebruikers. Op basis van deze beide criteria is Temtec's Executive Viewer als winnaar uit de bus gekomen."

De oplossing diende aan te sluiten op een aantal bestaande databasetoepassingen bij Rabobank Nederland, waaronder MS Analysis Services. Groenland: "Microsoft heeft Temtec's Executive Viewer geopperd als een goede front-end voor hun databaseoplossing. Daarbij bleek Executive Viewer ook samen te kunnen gaan met andere toepassingen die we hier in gebruik hebben. Onze marketeers kunnen met de nieuwe business intelligence-oplossing zelf veel eenvoudiger en uitgebreider analyses uitvoeren."

Temtec Europe B.V., Postbus 3010, 5203 DA, 's-Hertogenbosch. Tel.: 073 - 6460200, fax: 073 - 6460209, e-mail: info@temtec.com

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is de grootste financiële dienstverlener op de Nederlandse markt. Door haar coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Haar kerndoelstelling is het genereren van klantwaarde. De Rabobank Groep is de meest kredietwaardige particuliere financiële groep ter wereld. Zij heeft 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is in Nederland marktleider op vrijwel alle gebieden van de financiële dienstverlening. De Rabobank Groep bestaat uit 280 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met meer dan 1,4 miljoen leden en uit gespecialiseerde dochterondernemingen, zoals Alex, Effectenbank Stroeve, De Lage Landen, FGH Bank, Gilde Investment, Interpolis, Rabobank International, Rabo Vastgoed, Robeco en Schretlen & Co. Internationaal is de groep met 169 vestigingen vertegenwoordigd in 34 landen.

Over Temtec
Temtec - een van oorsprong Nederlandse onderneming - is een wereldwijde leverancier van selfservice analyse- en rapportagesoftware. Temtec zorgt ervoor dat gebruikers zonder specifieke technische achtergrond zeer snel bedrijfskritische informatie kunnen analyseren om gefundeerde beslissingen te nemen. Het belangrijkste product van Temtec, Executive Viewer, is ontwikkeld om de gebruiker optimale toegang te geven tot informatie die is opgeslagen in multi-dimensionale OLAP-databases. Executive Viewer is als OLAP-browser te gebruiken voor de volgende databases: Microsoft Analysis Services, Hyperion Essbase, IBM DB2 OLAP Server, Applix TM1 en SAP Business Warehouse. Temtec is een Microsoft Gold Certified partner en een voorkeurspartner van Hyperion. De onderneming heeft een wereldwijd klantenbestand van meer dan 30.000 gebruikers verdeeld over ruim 300 organisaties in 50 landen. Temtec heeft locaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten en biedt professionele ondersteuning in het Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands. Meer informatie en een live demonstratie van Executive Viewer zijn te vinden op www.temtec.com

Voor redactionele informatie (Ref.: PB0105):
Influx PR - Marald Brons - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 - 366 30 34, e-mail: marald@influx-pr.com