Ingezonden persbericht


LANDesk Software neemt deel aan Network Admission Control-programma

Toevoeging beveiligingsbeheeroplossing van LANDesk aan NAC-programma maakt hoogste graad van netwerkbeveiliging mogelijk

Schiphol-Rijk, 16 februari 2005 - LANDesk Software, leverancier van geïntegreerde softwareoplossingen voor apparatuurconfiguratie en beveiligingsbeheer, neemt deel aan het Network Admission Control-programma (NAC). Dit Cisco-initiatief is opgezet om de netwerkinfrastructuur zo te gebruiken, dat apparatuur die toegang tot een netwerk wil, getoetst wordt aan beleid voor eindpuntbeveiliging. Op die manier worden schadelijke aanvallen voorkomen. Verder ondersteunt NAC het Self Defending Network, de Cisco-strategie voor geïntegreerde beveiligingssystemen die helpen bij het identificeren, voorkomen en reageren op bedreigingen.

LANDesk Software neemt een licentie op de Cisco Trust Agent om deze te integreren in de LANDesk Security Suite. Hierdoor kunnen IT-afdelingen eindgebruikers die niet voldoen aan het bedrijfsbeleid voor beveiliging, de toegang tot het netwerk weigeren. Door de inzet van Cisco Trust Agent biedt de LANDesk Security Suite een tijdelijke quarantined boot-omgeving voor gebruikers die niet voldoen aan de regels. Vanuit deze omgeving hebben ze alleen toegang tot de middelen die nodig zijn voor herstel en compliance. Deze functionaliteit is beschikbaar voor gebruikers van LANDesk Software, die Cisco-netwerkhardware toepassen die NAC ondersteunt.

"De LANDesk Security Suite is een belangrijke aanvulling op het NAC-programma en helpt mee aan de realisatie van een geïntegreerde en allesomvattende aanpak voor beveiliging van eindpunten. Deze samenwerking biedt IT-organisaties een krachtige toolset voor de ondersteuning van de beveiliging tegen verschillende bedreigingen, waaronder schadelijke aanvallen, adware, systeeminbraak en spyware", zegt Russell Rice, Director Product Marketing Security Technology Group van Cisco Systems, Inc.

"Klanten, analisten en partners geven voortdurend aan dat ze meer beveiliging nodig hebben op het niveau van desktops en mobiele apparatuur. Daarnaast is het veel effectiever om beveiliging binnen een systeembeheeroplossing te bieden dan extra losse applicaties op elkaar te stapelen", aldus Dave R. Taylor, Vice-President Worldwide Marketing van LANDesk Software.

Voor meer informatie over NAC: www.cisco.com/go/nac

###

LANDesk Software
LANDesk Software is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. De Nederlandse vestiging is in Schiphol-Rijk.