Gemeente Gouda


informatief wijkbezoek gouda oost (16/02/2005)

Het college van BenW bezocht dinsdag 15 februari de wijk Gouda Oost. Tijdens de fietstocht door de wijk liet het college zich uitgebreid informeren over allerlei onderwerpen in de wijk. Aansluitend was een inloopspreekuur georganiseerd. Tijdens dit spreekuur schoven ruim honderd inwoners van de wijk Gouda Oost bij een wethouder of de burgemeester aan tafel.

Tijdens de fietstocht zijn verschillende locaties bezocht. Zo werd het college geïnformeerd over de wens van wijkbewoners om een nieuwe trap te krijgen bij de Sportlaan naar begraafplaats IJsselhof. Ook is er stilgestaan bij de aanpak van de klachten van bewonerscommissie Dunantsingel over overlast van de Lidl en werd het steunpunt O.O.G. in t Wiel bezocht (steunpunt voor Onderwijs, Opvoeding en Gezondsheidszorg).
Daarnaast werd het college rondgeleid door een flat aan de Rutgerstraat die in het kader van de Wijkontwikkeling door woningcorporatie Woonpartners wordt opgeplust. Aan de Han Hollanderweg heeft wethouder van Huut een heringerichte speelplek geopend en ter afronding van de fietstocht sprak het college met de milieurapporteurs van de wijk Gouda Oost.

inloopspreekuur
De sfeer tijdens het inloopspreekuur was gemoedelijk. Al voor 18.00 uur stonden de eerste wijkbewoners klaar om een gesprek aan te gaan met BenW. Bij de ingang maakten de bezoekers aan de hand van een lijst met onderwerpen hun keuze bij welke collegelid ze aan tafel wilden schuiven. Allerlei onderwerpen passeerden deze avond de revue, van verkeersproblematiek tot vragen over wijkontwikkeling. Zo mogelijk kregen de wijkbewoners direct antwoord op hun vraag. Sommige vragen moesten worden uitgezocht en daarop krijgen de vraagstellers zo snel mogelijk antwoord.


-- einde bericht --