Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 16 februari

* RUIM VIJFHONDERD HENNEPPLANTEN VERNIETIGD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde dinsdagmiddag omstreeks vier uur een onderzoek in een woning in de Klaverstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 108 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Eneco-personeel sloot de elektriciteit af. Naar de eigenaar wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. In een woning aan de Goudse Rijweg werd dinsdagmorgen rond kwart voor negen door politiepersoneel een hennepkwekerij ontmanteld bestaande uit 237 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Vooralsnog werd geen diefstal van elektriciteit geconstateerd. In een woning In de Boekweitstraat werden dinsdagmiddag rond half vier, 246 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. Alle goederen en de planten werden na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld.


* VERDACHTE GREEP IN KASSA AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond hield politiepersoneel van het district Rotterdam-West in een supermarkt aan het Mathenesserplein een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man had kort daarvoor een greep in de kassa gedaan. Toen de verdachte geld weggriste, vatte winkelpersoneel de dader in zijn kraag, waarna hij werd overgedragen aan gealarmeerde politiemensen. De 23-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.


* MOEDER EN ZOON AANGEHOUDEN
PRINS-ALEXANDER - Een 28-jarige man en zijn 48-jarige moeder, beiden afkomstig uit Rotterdam, werden in de nacht van dinsdag op woensdag rond tien voor twee op de Spinet aangehouden. Politiepersoneel ging naar aanleiding van een geluidsoverlast melding naar een woning aan de Spinet. Buiten werden zij op luide toon aangesproken door de 28-jarige man, die blijkbaar onder invloed was. Hij gaf aan geen bemoeienis met de politie te willen en maakte hierbij veel stampij. Hierop werd de verdachte staande gehouden en bleek hij geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Tijdens de staande houding kwam de 48-jarige moeder, in het gezelschap van een Mechelse herder, naar buiten en wilde de aanhouding van haar zoon beletten. Zij hitste de hond op tegen de politieagenten waarna één van hen door de hond werd gebeten. Tijdens het handgemeen dat ontstond kreeg de ander politieagent van de vrouw een klap in zijn gezicht. Beide verdachten werden vervolgens aangehouden en in gesloten. De hond werd met behulp van politiepersoneel van de hondenbrigade in beslag genomen en overgebracht naar een bewaarplaats. Door de geslagen politieagent werd aangifte gedaan van mishandeling ook werd het geweldsprotocol van de politie Rotterdam-Rijnmond in werking gesteld.

Uitgave dinsdag 15 februari

* VERDACHTEN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde maandagavond, omstreeks elf uur, op de Hillevliet twee mannen uit Dordrecht en Capelle aan den IJssel, 37 en 28 jaar oud. Zij worden verdacht van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Politiemensen stelden een onderzoek in, naar aanleiding van een melding dat op de Hillevliet twee mannen met een vuurwapen in een auto zaten. Ter plaatse vond men een vuurwapen in het gras en werden de twee verdachten aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar een politiebureau. In de woning van de Capellenaar werd tijdens een doorzoeking een kruisboog met pijlen aangetroffen en in beslag genomen.
* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde maandagmiddag omstreeks kwart over drie, naar aanleiding van klachten, een onderzoek in een woning in de Burgemeester Roosstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 335 hennepplanten in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

* DRIE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Op de Korte Hoogstraat zijn maandagmiddag, om even voor drie uur, drie Rotterdammers in de leeftijd van 16, 16, en 15 jaar aangehouden nadat ze kort ervoor een 16-jarige jongen hadden geprobeerd te beroven. Politiemensen, op de fiets, waren snel ter plaatse en arresteerden de drie verdachten. De berovers hadden het slachtoffer mondeling bedreigd en eisten geld. Toen de jongen dit weigerde probeerden zij de fiets van het slachtoffer af te pakken. Op dat moment kwamen de politieagenten aan en wees het slachtoffer de verdachten aan. De verdachten werden ingesloten voor nader verhoor.

* TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN
BARENDRECHT - Op de Middeldijk werd maandagmiddag een 16-jarige jongen aangehouden die kort ervoor, rond drie uur, twee voorbijgangers woordelijk had bedreigd. Toen de knaap, die samen met een mede verdachte was, een politieauto zag gingen zij er als een 'speer' vandoor. De verdachte werd na een korte achtervolging aangehouden. Op het politiebureau bekende hij in de afgelopen weken een vijftal keren op de Middeldijk mensen bedreigd te hebben om zodoende geld te krijgen. De medeverdachte, eveneens een 16-jarige Rotterdammer meldde zich dinsdagmorgen vroeg bij een politiebureau. Ook hij is ingesloten voor verhoor