Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


16 februari 2005


Onderwerp: politie start schriftelijk buurtonderzoek


De politie start een schriftelijk buurtonderzoek om eventuele tipgevers over de streep te trekken naar aanleiding van de brandstichting van verleden week bij de Vrije School de Berkel in Zutphen. De politie hoopt hiermee niet alleen informatie over de brand te krijgen, maar ook om meer zicht te krijgen in de vernielingen die de laatste tijd aan de school gepleegd zijn.


Een kleine 500 brieven worden donderdag door Zutphense stadswachten verspreid in de Weerdslag, de Waarden, de Brink en de Emmerikseweg om zo informatie te krijgen over de brand èn de vernielingen waarvan de Vrije School aan de Weerdslag de laatste tijd dupe is geworden.


In de week van de voorjaarsvakantie zijn er van de school enkele ruiten ingegooid en het dieptepunt was een brand op donderdag 10 februari j.l. Het vuur woedde in de toneelzaal en werd omstreeks 07.30 door een passerende automobilist ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de schade bleek aanzienlijk.


Het was de politie direct duidelijk, dat er sprake was van brandstichting.Na een eerste buurtonderzoek is nu besloten om via het schriftelijke onderzoek zoveel mogelijk informatie in te winnen over de misdragingen rond de school.


De mensen krijgen een brief met uitleg, een vragenlijst en een portvrije enveloppe thuis.
Mocht men niet via de vragenlijst met de politie in contact willen komen dan wordt men ook gewezen op de mogelijkheid om met het meldpunt Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000 contact op te nemen.


Ook zoekt de politie contact met passanten die vóór de brand langs de school zijn gereden en mogelijk iets hebben opgemerkt.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --