Ingezonden persbericht


2dehands.be bereikt mijlpaal met 100.000 advertenties

De Belgische evenknie van 2dehands.nl heeft vandaag de magische grens van 100.000 advertenties behaald.

In de laatste vier maanden is het bezoekersaantal van 2dehands.be verdubbeld naar 60.000 bezoekers per dag.

Sitemanager Michiel van Deursen denkt voor het succes de volgende verklaringen te hebben:

"België heeft sowieso een cultuur waarin de vrijmarkt populair is. Voeg daarbij de snelle penetratie van breedband internet en de belangstelling voor een site als 2dehands.be is evident.

De meeste bekende vraag en aanbodsites van België werken samen met kranten. 2dehands.be is echter volledig een online uitgave en kent dus geen beperkingen die papier wel kent. Onze bezoekers merken deze voordelen.

Daarnaast hebben we een kantoor geopend in Brussel om er een echte Belgische site van te maken. Ook de backoffice bestaat uit louter Belgische medewerkers. Dat werkt goed.

Na Ebay mag 2dehands.be zich nu de grootste advertentiesite van Vlaanderen noemen."

De groei van 2dehands.be is door mond-op-mond reclame tot stand gekomen, er is geen enkele euro budget geweest voor marketing van de site. In een markt waarin sites zich met grote reclamebudgetten invechten is dit opmerkelijk te noemen.

Binnen een maand opent 2dehands.be zijn Franstalige versie. De makers hopen dan ook dat 2ememain.be door de Walen met net zulke open armen zal worden ontvangen, als de Vlamingen dat in de afgelopen jaren met 2dehands.be deden.

De site 2dehands.be is onderdeel van TTY Internet Solutions B.V., dat ook de maker is van www.2dehands.nl, www.internetoplichting.nl en www.nieuw.nl, een online prijsvergelijker.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met

Michiel van Deursen
redactie@2dehands.be
Tel: 020 4686391
Fax: 020 4686394