PERSBERICHT - 2005-02-16

Handige tips en veel speciale thema's voor vakantie bij onze oosterburen

Reismagazine Duitsland sterk vernieuwd

Het Reismagazine Duitsland, de belangrijke informatiebron voor vakantiegangers, is met ingang van de jongste uitgave sterk vernieuwd. Zowel de inhoud als de layout is verrassender en eigentijdser geworden en sluit nog beter aan op de wensen van de moderne reiziger.

Maar het dikke magazine is even serieus als altijd gebleven voor wat betreft de betrouwbaarheid van de vele toeristische informatie. Daarmee blijft deze uitgave de best denkbare vraagbaak voor iedereen die wil profiteren van de ongekende mogelijkheden van het vakantieland Duitsland.

Veelzijdig
Het nieuwe blad laat op een indringende manier zien hoe veelzijdig de oostelijke buur is. In Duitsland kun je niet alleen genieten van romantische rivierlandschappen, fascinerende oude steden, jubelende muziek, smakelijke worstjes en heldere hotelkamers, maar ook van om maar wat te noemen tochtjes met s werelds oudste stoomraderboten (in Dresden), Europas grootste ruiternetwerk (de regio Altmark in Saksen-Anhalt), een vakantieverblijf in het hooi (NatUrlaub, 60 per nacht voor het hele gezin) en van een diner in het pikkedonker (in het Dunkelrestaurant in Berlijn).

Bestemmingen
Het zal met dit inspirerende magazine in de hand duidelijk worden: Duitsland wemelt van de goede, mooie, bijzondere, hippe, gekke, opwindende bestemmingen voor een vakantieganger. Ze liggen alle op maar een paar uur reizen van huis, zijn gemakkelijk te boeken en bieden kwaliteit voor een aangename prijs.

Het nieuwe Reismagazine besteedt onder meer veel aandacht aan de belangrijkste Duitse verblijfsgebieden, zoals het Sauerland, de Harz en het Zwarte Woud en aan de vele magnifieke historische steden die zich zo goed lenen tot de populaire tussendoor-vakanties, zoals Berlijn, Aken, Leipzig, München. Ook veel relatief onbekende plaatsen en gebieden worden in de schijnwerper geplaatst, zoals Görlitz, Magdeburg, Bad Bentheim, Münster, het Bergische Land, het Emsland en de Oostfriese- en Noordfriese eilanden.

Handige tips
In het nieuwe Vakantiemagazine staan veel handige tips om een verblijf in Duitsland nog beter te kunnen voorbereiden. Ook wordt aangesloten op de speciale themas die Duitsland voor de komende jaren heeft ontwikkeld en die vaak zijn gekoppeld aan extra voordelige arrangementen. Zoals spetterende gezinsvakanties en interessante verblijven in levendige oude steden. Ook voor de populaire Oranjeroute, die opnieuw aanzienlijk werd uitgebreid en aangepast, worden aantrekkelijke nieuwe ideeën aangedragen.

In het actuele vakantieboek van het sportland Duitsland wordt natuurlijk al vooruitgelopen op het super-evenement dat volgend jaar miljoenen fans in de ban zal houden: het wereldkampioenschap voetbal 2006, dat in twaalf veilige, comfortabele en moderne stadions wordt afgewikkeld. Een mooie gelegenheid om in het land van het toernooi der toernooien dit jaar alvast een beetje warm te draaien.

Bestellen
Het Reismagazine Duitsland wordt op verzoek toegestuurd. Bestellen kan via de website van het Duits Verkeersbureau www.duitsverkeersbureau.nl of de folder-bestellijn: 0900-1091029 ( 0,25 p/m). Het boekje is gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten gevraagd.