Gemeente Breda

Gemeente heeft vertrouwen in toekomst Boschstraat

Het college van burgemeester en wethouders gaat akkoord met een krediet van 90.000 voor de voorbereidingswerkzaamheden van de herinrichting Boschstraat. Hierdoor beginnen de voorbereidende werkzaamheden eerder dan gepland. Dit betekent dat de daadwerkelijke uitvoering van de herinrichting vóór de zomer van 2006 kan plaatsvinden. Voor de herinrichtingsplannen van de Boschstraat heeft de gemeenteraad al eerder (juni 2004) een totaal budget van 1,3 miljoen beschikbaar gesteld.
Hiermee geeft het college het signaal vertrouwen te hebben in de toekomst van de Boschstraat. De gemeentelijke investering moet op haar beurt private investeringen opleveren.

In het najaar van 2001 hebben het Platform Boschstraat en de gemeente Breda een convenant voor duurzaam herstel van de Boschstraat afgesloten. In het voorjaar van 2002 was het bijbehorende Plan van Aanpak gereed. Sinds die tijd is ook gewerkt aan een aantal kleine(re) maatregelen. De komende jaren is de tijd rijp om de herinrichting van de Boschstraat te realiseren. Parallel aan de herinrichting wordt tevens gewerkt aan het vastgoed en aan de openbare orde en veiligheid.

Na vaststelling van het Definitief Ontwerp starten de uitvoeringswerkzaamheden vóór de zomer van 2006 aan de zijde Sophiastraat tot aan de Bouwerijstraat of de Pasbaan. Na oplevering van het Museum voor Grafische Vormgeving volgt het overige deel van de Boschstraat en de Pasbaan.

Bij de verdere uitwerking van het huidige schetsplan wordt extra aandacht besteed aan het parkeren in en in de omgeving (inclusief bereikbaarheid parkeerterrein Vlaszak) van de Boschstraat.

Breda, 16 februari 2005