PERSBERICHT - 2005-02-16

Eerste huismerk-reisgids VakantieXperts verschenen

De eerste huismerk-reisgids ZON van de reisbureauketen VakantieXperts is een feit. Nieuw is dat in de reisgids slechts vanaf-prijzen staan gepubliceerd. Daarvoor in de plaats kan de consument de reissom aan de balie van het reisbureau, bij een van de 125 vestigingen in Nederland, opvragen of vinden op de website www.vakantiexperts.nl van de reisbureauketen.

Hiermee speelt de reisbureauketen in op vraag & aanbod van de reismarkt, waarbij prijzen kunnen wijzigen.

Gedrukte media,reisbureau en internet
De pakketreizen in het reisprogramma met zonvakanties zijn op basis van bepaalde criteria, exclusief voor VakantieXperts geselecteerd en gecontracteerd door Sudtours, de reisorganisatie die al meer dan 25 jaar gespecialiseerd is in zonvakanties naar Griekenland, Spanje, Portugal en Turkije.

De multichannel en multimediale aanpak van brochure, reisbureau en internet past perfect in deze tijd. De reisconsument hecht aan gedrukte media om iets in de hand te hebben en om de sfeer van een accommodatie of bestemming over te brengen. Maar maakt daarnaast graag gebruik van de snelheid en de voordelen van internet.

De consument kiest nu zelf op welke wijze hij optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden om reisbureau en internet met elkaar te koppelen. Of men boekt op het reisbureau of op de website, in beide gevallen gelden dezelfde prijzen en heeft men de keuze tussen met of zonder advies. Voor het komende zomerseizoen brengt VakantieXperts nog twee andere huismerk-reisgidsen, met als themas 'auto' en 'kort' uit. Ook deze gidsen worden in nauwe samenwerking met gerenommeerde Nederlandse reisorganisaties ontwikkeld.

Huismerk voordelen
Het voordeel van de huismerkvakanties van VakantieXperts is vanzelfsprekend de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het eigen reisaanbod in de programmas spitst zich toe op de voorkeur en het budget van de gemiddelde vakantieklant. Die vormt het breedste segment van de 500.000 klanten die jaarlijks hun reizen door VakantieXperts laten verzorgen. Het principe van huismerkvakanties is hetzelfde als huismerkkoffie in de supermarkt - goede kwaliteit uit dezelfde branderij als het A-merk tegen een concurrerende marktprijs.

Voorbeelden:

- 8 dagen Canarische Eilanden vanaf 365,-

- 8 dagen Benidorm vanaf 215,-

- 8 dagen Portugal, Algarve vanaf 280,-

- 8 dagen Griekenland, Rhodos vanaf 275,-

- 8 dagen Turkije, Marmaris vanaf 265,-

Voor alle bestemmingen geldt bovendien een laagste prijsgarantie indien er voor 1 april 2005 wordt geboekt.

VakantieXperts is de reisbureau keten van Airtrade Holding ,een dochtermaatschappij van BCD Holdings N.V. , het Nederlandse familiebedrijf dat in 1975 werd opgericht door John Fentener van Vlissingen. BCD Holdings is actief in de reisbranche en in de financiële dienstverlening met 9.000 medewerkers in 11 landen in Noord- en Zuid-Amerika en Europa.