Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 februari 2005


Putten - Politie onderschept autodieven


De politie heeft op dinsdagmiddag (15-02) twee mannen van 30 en 31 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, in Harderwijk onderschept in een gestolen auto. Eerder op de middag hadden ze deze auto gestolen vanaf een parkeerplaats bij een benzinestation aan de A28 in Putten. De eigenaar dacht de auto te hebben afgesloten maar hij had de autosleutels in het contactslot laten zitten... In de auto bevond zich een aanzienlijke partij sieraden. Na de diefstal werd de auto, rijdende met hoge snelheid, door de politie gesignaleerd op de A28. Nadat de auto via de afslag Harderwijk/Lelystad de snelweg had verlaten, wist de politie ism de marechaussee de daders in Harderwijk aan te houden. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek en de auto inclusief de sieraden is aan de benadeelde teruggegeven.


Putten - Hennepkwekerij opgerold

De politie heeft op dinsdagmorgen (15-02) een hennepkwekerij opgerold in een schuur aan de Hooiweg. Er werden 155 hennepplanten aangetroffen en deze werden meteen vernietigd.
Een 49-jarige man uit Nijkerk en een 61-jarige man uit Putten werden aangehouden. Zij werden na verhoor heengezonden en er zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


Putten - Verkeersongeval

De politie doet een onderzoek naar de toedracht van een aanrijding tussen Puttenaren
op de Dorpsstraat op dinsdag (15-02) rond 17.10 uur. Het ongeval vond plaats in een "chicane" (een remvertragend gedeelte in de weg) thv de Boni supermarkt. Een 16-jarige jongen reed op zijn bromscooter en achterop zat een 17-jarige meisje. Vanuit het niets verscheen een auto uit een zijstraat, bestuurd door een 51-jarige automobilist.
De bestuurder van de bromscooter kon een aanrijding niet meer voorkomen. Beide jongelui van de bromscooter raakten gewond aan het been en werden ter plaatse onderzocht en behandeld door het ambulancepersoneel. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Harderwijk - Radardetector in beslag genomen

Het Team Verkeershandhaving heeft op maandagmiddag (14-02) op de Leuvenumseweg
een 45-jarige automobilist uit Harderwijk geverbaliseerd voor de aanwezigheid van een radardetector in zijn auto. Het apparaat werd in beslag genomen en de man kreeg een boete uitgereikt.


Oene - Pony vermist

Sinds 30-01-2005 wordt er een pony vermist vanuit een weiland nabij de Veluwsedijk. Het dier is voorzien van het chipnummer 528009041107296 en het transpondernummer 528210000593962. Getuigen of vinder(s) kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.


Nunspeet - Project "Niets er in..niets er uit".
In het kader van het project "Niets er in...niets er uit" heeft de politie op dinsdagmorgen (15-02) op de parkeerplaats bij het Transferium zo'n 20 voertuigen van een flyer voorzien.
Bij een paar auto's was de autoradio duidelijk zichtbaar en door deze actie worden de autobezitters weer geattendeerd op het feit geen waardevolle goederen in de auto achter te laten.


Fietsverkoop Epe


De politie in Epe houdt op zaterdag 26 februari 2005 weer een fietskijkdag. Gedupeerden die in de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, kunnen tussen 10.00-10.30 uur achter het politiebureau aan de Heerderweg 24 terecht om te kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Mocht de eigenaar zijn fiets niet aantreffen, dan kan hij of zij vanaf 10.30 uur een gevonden fiets kopen. Alleen aan gedupeerden wordt een gevonden fiets verkocht. Men dient wel een bewijs van aangifte te overleggen.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


EINDE BERICHTEN



---- --