Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


16 februari 2005


Apeldoorn - Verduistering auto


Een onbekende man kwam op dinsdag (15-02) rond 15.30 uur bij een autobedrijf aan het Kanaal Noord voor een proefrit. Van het autobedrijf kreeg hij een rood metallic Kia Sorento, kenteken 07-LS-JB mee. Het bedrijf kreeg argwaan toen auto na een paar uur nog niet terug was gebracht. De bestuurder liet een auto achter die hij op soortgelijke wijze bij een bedrijf in Erica had ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Apeldoorn - Drankrijders betrapt

In de avond- en nachturen van dinsdag op woensdag (15/16-02) bleken bij een politie-controle vier Apeldoornse bestuurders onder invloed van alcohol.
Op de Frisolaan blies een 23-jarige snorfietsster een promillage van 0,93. Ze kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een boete uitgereikt.
Op de Matenpoort blies een 39-jarige automobiliste een promillage van 0,96 en kreeg daarvoor een rijverbod van 4 uur en een boete.
Op de Oude Beekbergerweg blies een 34-jarige automobilist een promillage van 1,57. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.
Tenslotte blies een 23-jarige automobilist op de Wilhelmina Druckerstraat een promillage van
1.44. Ook van deze automobilist werd het rijbewijs ingenomen en volgt er een proces-verbaal.


Beekbergen/Apeldoorn - Verkeersongevallen

Op dinsdagmiddag (15-02) rond 14.25 uur verleende een 31-jarige automobiliste uit Amersfoort geen voorrang aan een 70-jarige automobilist uit Beekbergen op de kruising Koningsweg en Kuiltjesweg in Beekbergen. Een aanrijding was het gevolg en het bleef beperkt tot materiële schade.
Op dinsdagavond (15-02) rond 19.40 uur vond er een kop-staartbotsing plaats op de t-splitsing van de Wilhelmina Druckerstraat en Vosselmanstraat. Een 30-jarige automobilist uit Almere moest afremmen en een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn kon zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen en botste op zijn voorganger. Er was sprake van licht materiële schade.
Een 67-jarige automobilist uit Apeldoorn kwam rond 20.50 uur in botsing met een 39-jarige automobiliste op een oprit van een parkeerterrein bij flats aan de Parelvissersstraat. De man hield door onbekende oorzaak niet voldoende rechts toen de vrouw hem uit tegenoverstelde richting passeerde. Ook hier bleef het beperkt tot materiële schade.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


EINDE BERICHTEN



---- --