Persberichten 16/2

's-Hertogenbosch 16-02-2005

WONINGINBREKER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch-
Woensdagochtend is in zijn woning in s-Hertogenbosch een 18-jarige jongeman aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 23 december jl. een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Gouverneur Hultmanstraat. Op basis van de achtergelaten sporen kon de politie de verdachte aanhouden.

WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is in de Arena een 30-jarige man uit Wijchen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de Hooge Steenweg enkele artikelen weggenomen zonder deze te betalen. De winkeldief is overgebracht naar het politiebureau.

RIJBEWIJS HARDRIJDER INGEVORDERD

s-Hertogenbosch-
Dinsdagmiddag is bij een snelheidscontrole op de Hambakenweg het rijbewijs van een 38-jarige Bosschenaar ingevorderd. De motorrijder reed 116 km/u terwijl maximaal 50 km/u is toegestaan.

AUTO-INBREKERS AANGEHOUDEN

Boxtel-
Dinsdagmiddag zijn een 44-jarige man uit Eindhoven en een 25-jarige man uit Sevenum aangehouden. De oudste van het tweetal verbleef in het huis van bewaring in verband met eerdere auto-inbraken. In juli 2004 werd de man aangehouden toen hij op heterdaad werd betrapt bij een auto-inbraak in Boxtel. Naar aanleiding van dat onderzoek werd ook man uit Sevenum aangehouden. De Eindhovenaar bekende bij twee auto-inbraken betrokken te zijn geweest. De man uit Sevenum ontkende alle betrokkenheid. Toen de man op heterdaad werd betrapt bleek in een vijftiental auto's te zijn ingebroken. Van de twee verdachten is tijdens dat onderzoek DNA materiaal veiliggesteld. Uit onderzoek door het forensisch instituut is gebleken dat de twee bij veel meer auto-inbraken betrokken zijn geweest. Het tweetal is opnieuw aangehouden, inverzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Mater Lemmensstraat een 36-jarige man in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

HUISELIJK GEWELD

Veghel
De politie heeft woensdagochtend in zijn ouderlijke woning een 22-jarige inwoner van Veghel aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 19-jarige zus meerdere malen mishandeld te hebben. Ze deed aangifte. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN BEDREIGT AGENT

Uden-
De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Uden aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 31 januari een politieagent in het bureau in Uden bedreigd te hebben. De man was daar met enkele familieleden omdat zij het niet eens waren met de aanhouding van een familielid. In de hal bedreigde de verdachte de agent. De Udenaar staat bekend als veelpleger, zogenaamde stelselmatige dader en hij is inverzekeringgesteld.

VERDACHTEN OVERVAL AANGEHOUDEN

Heesch
De politie heeft dinsdagavond een 27-jarige man uit Arnhem, een 28 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 46-jarige vrouw uit Oss aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de supermarkt winkel aan de Schoonstraat in Heesch op 8 februari j.l. Even na 08.00 uur drongen toen twee mannen in carnavalskleding de winkel binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers en klanten met een vuurwapen. Onder bedreiging met het vuurwapen namen ze een kassalades mee. Op één van de medewerkers, die zich verzette tegen de overval, werd geschoten. De man raakte daarbij licht gewond. De verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

DRONKEN MAN RIJDT OP GESTOLEN FIETS

Oss -
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 25-jarige Ossenaar aangehouden. De man bevond zich in de Zaltbommelseweg in Oss. Hij bleek onder invloed van alcohol en hij reed op een fiets waarvan het slot geforceerd was. De man verklaarde zelf niet de fiets gestolen te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en de politie onderzoekt de herkomst van de fiets.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN

Oss-
Woensdagmiddag is in de Mondriaanlaan een 17-jarige Ossenaar aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht zojuist een fiets te hebben weggenomen aan de Mondriaanlaan. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

MAN STEELT PORTEMONNEE

Boxmeer
De politie heeft maandagavond een 37-jarige inwoner van Nijmegen in zijn woonplaats aangehouden. De man had die middag in het ziekenhuis van Boxmeer de portemonnee van een 35- jarige medewerkster weggenomen. De vrouw zag dat de man die haar portemonnee wegnam in zijn auto wegreed. Ze gaf het kenteken door aan de politie. De kon de man later die avond aanhouden. Hij is ingesloten.