Landelijke Studenten Vakbond


Engeltjes bezorgen Rutte duizend Valentijnskaarten

Twee lieftallige Valentijnsengeltjes hebben vandaag duizend Valentijnskaarten van Nijmeegse studenten voor staatssecretaris Rutte bezorgd bij het ministerie van OC&W. Met deze actie protesteerde de Nijmeegse studentenvakbond AKKU tegen de voorgenomen plannen van staatssecretaris Rutte om studenten die langer dan 1,5 jaar uitlopen met hun studie 4500 collegegeld te laten betalen.

Aangezien staatsecretaris Rutte deze week in het buitenland zit, zijn de Valentijnskaartjes bezorgd bij de persvoorlichter van dhr. Rutte. De roze Valentijnskaartjes met daarop de tekst Sorry Mark, met dit beleid word je nooit een Valentijn en NEE, ik wil geen studierantsoen!, zijn door zon duizend Nijmeegse studenten ondertekend. De persvoorlichter van dhr. Rutte was verbaasd over het grote verzet vanuit de studenten, omdat hij van mening was dat de plannen voor studenten meer positieve dan negatieve gevolgen zullen hebben.

Er is erg veel verzet van studenten tegen het nieuwe stelsel, omdat er heel weinig uitzonderingen op de regels zijn. Hierdoor treft het stelsel studenten die door het maken van een verkeerde studiekeuze, ziekte of persoonlijke omstandigheden studievertraging oplopen. Zij worden met het verhoogde collegegeld gedwongen om een enorme studieschuld op te bouwen of te stoppen met hun studie. Ook studenten die naast hun studie moeten werken om de hoge kosten voor studie en levensonderhoud te kunnen betalen en studenten die extracurriculaire activiteiten ontplooien worden door de maatregelen gedupeerd. Als je meer over deze maatregelen wilt weten ga dan naar www.leerrechten.nl, waar je alle informatie over dit studierantsoen vindt.

> Colofon ©2000-2005 LSVb. Over deze site. Ontwikkeld door vizi.