Ingezonden persbericht


Persbericht

Qtel brengt samen met AT&T en NavLink geavanceerde wereldwijde netwerk services naar de Golf-regio

Qtel, AT&T en NavLink vergroten het bereik van het AT&T Global Network in Quatar

Doha, Quatar, 16 februari 2004 - Quatar Telecom (Qtel), AT&T en NavLink hebben een overeenkomst getekend voor de uitbreiding van het AT&T Global Network (AGN) in het Midden-Oosten door middel van een geavanceerde AGN 'node' in Doha, de hoofdstad van Quatar.

Door het netwerk van Qtel te verbinden met een van de meest geavanceerde wereldwijde Internet Protocol (IP)-gebaseerde infrastructuren, kunnen klanten van Qtel beschikken over de geavanceerde data, connectiviteit en managed services van AT&T. Hiermee wordt AT&T de eerste dienstverlener die wereldwijde data services levert in Quatar, een van de snelst groeiende economieën in de Golf-regio.

De AGN-node, die wordt 'gehost' vanuit Qtel's nieuwe Data Center, is de eerste van zijn soort in de Golf-regio, waarmee de leidende positie van Qtel als regionale service provider wordt onderstreept. Het Data Center is gebouwd volgens dezelfde standaards en specificaties als AT&T's eigen netwerk node-locaties in andere delen van de wereld.

Qtel en NavLink, een bij AT&T aangesloten onderneming, maakten vandaag eveneens een reeks overeenkomsten bekend. NavLink zal de nieuwe AGN-node implementeren en onderhouden en samen met Qtel klanten ondersteunen die van AT&T's diensten gebruik willen maken.

Qtel's Chief Executive Officer, Dr. Nasser Marafih: "Onder leiding van Z.H. Sjeik Hamad Bin Khalifa Al-Thani, de Emir van Quatar, zijn we een programma gestart om deze regio zo snel mogelijk naar de volgende generatie telecom- en IT-gerelateerde diensten te leiden. Door het opzetten van een AT&T network node in Doha kan Qtel belangrijke multinationale en nationale ondernemingen een brede reeks datadiensten aanbieden, waaronder wereldwijde connectiviteit via AT&T's global network."

"We zijn blij te kunnen voortbouwen op de sterke relatie die NavLink heeft opgebouwd met Qtel en de mogelijkheid klanten van AT&T, Qtel en NavLink geavanceerde wereldwijde netwerkmogelijkheden te bieden in de Golf-regio", aldus Chris Rooney, Sales President bij AT&T. "Het biedt ons de belangrijke mogelijkheid om onze aanwezigheid en dienstverlening voor multinationale klanten uit te breiden naar een van de snelst groeiende en economisch meest actieve regio's ter wereld."

George N. Chammas, NavLink Co-President en CFO: "We zijn vereerd dat we reeds met Qtel hebben samengewerkt sinds ze IP-gerelateerde data services aanbieden. We kijken er naar uit Qtel te ondersteunen bij het invullen van de enterprise hosting, managed services en wide area networking eisen van ondernemingen en organisaties."

Deze aankondiging maakt deel uit van een reeks MPLS-gebaseerde node-implementaties in landen overal ter wereld, waaronder China en Mexico. Het onderstreept de toewijding van AT&T richting zakelijke klanten, die in 2004 met $30,5 miljard 75 procent van de jaaromzet voor hun rekening namen.

Het AT&T Global Network telt vandaag reeds meer dan 1.000 MPLS-nodes in meer dan 50 landen wereldwijd. De uitbreiding van het bereik van AT&T's wereldwijde IP-netwerk naar meer landen - zoals Quatar - sluit aan op de groeiende vraag naar netwerkmogelijkheden van de grootste multinationale klanten van de onderneming.

Qtel ziet grote mogelijkheden voor het leveren van wereldwijde diensten aan klanten in de publieke en private sectoren. De keuze voor een strategisch partnership met de leidende wereldwijde netwerkonderneming en de toonaangevende regionale partner brengt Qtel dichterbij het realiseren van de intentie om het belangrijkste centrum te worden voor wereldwijde netwerkoplossingen en daaraan gerelateerde netwerk- en data center value added services voor klanten in de gehele Golf-regio.

Over Quatar Telecom (Qtel)
Qtel (www.qtel.com.qa) is de exclusieve telecommunicatieleverancier in Quatar en een van de grootste publieke ondernemingen van het land met ongeveer 1.800 medewerkers. Qtel biedt een reeks telecommunicatieproducten zoals nationale-, internationale-, mobiele GSM-, internet- en kabeltelevisiediensten. Qtel werd in 1998 met succes gelanceerd op de Doha Securities Market (DSM) en is genoteerd op de London Stock Exchange en de beursen van Bahrein en Abu Dhabi. Qtel's strategische prioriteit ligt bij het creëren van value voor de aandeelhouders door middel van superieure klantenservice en nieuwe producten en diensten waar de snelgroeiende en moderniserende economie van Quatar naar vraagt.

Over NavLink
NavLink (www.navlink.com) is een systeem- en netwerkintegrator en managed service provider die opereert in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. NavLink, opgericht in december 1996, heeft een leidende positie veroverd op het gebied van high-end IP-consulting, systeemintegratie, enterprise hosting en managed services voor telecommunicatieondernemingen en nieuwe operators evenals multinationale ondernemingen. NavLink gebruikt een 'carrier class' data center in Nice, Frankrijk, dat deel uitmaakt van AT&T's 26 wereldwijde data centers. NavLink is reseller van AT&T's wholesale en enterprise VPN-services in het Midden-Oosten en Afrika.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2004 $30,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

AT&T 'Safe Harbor'
The foregoing contains "forward-looking statements" which are based on management's beliefs as well as on a number of assumptions concerning future events made by and information currently available to management. Readers are cautioned not to put undue reliance on such forward-looking statements, which are not a guarantee of performance and are subject to a number of uncertainties and other factors, many of which are outside AT&T's control, that could cause actual results to differ materially from such statements. or a more detailed description of the factors that could cause such a difference, please see AT&T's filings with the Securities and Exchange Commission. AT&T disclaims any intention or obligation to update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information, future events or otherwise.

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com