Gemeente Capelle a/d IJssel

Als een lopend vuurtje door de buurt

Het kampvuur in Schollevaar Oost

Foto ; Gemeente Capelle

Op 4 februari 2005 vond de tweede Als een lopend vuurtje door de buurt- bijeenkomst plaats. Op deze manier gaat opbouwwerker Peter de Haan heel Schollevaar-Oost door. Het idee is simpel: maak een kampvuur in de wijk, zet er een tafel met een bakje koffie bij en bewoners komen vanzelf naar buiten om te praten over de eigen woonbeleving.

Op de hoek van de Hermitage/Bonnefanten stonden twee kampvuren. Zon 40 buurtbewoners maakten kennis met alle direct betrokken professionals van de wijk. Aanwezig waren Aart Jan Moerkerke (wijkwethouder Schollevaar), Piet van Noorden (wijk- en buurtbeheer), Peter de Haan (opbouwwerker Schollevaar-Oost), Corina de Jonge en Leo Mastenbroek (Com·wonen).

Over het algemeen zijn de bewoners van de Bonnefanten, Prinsenhof, Lakenhal en Mauritshuis tevreden over de eigen woonomgeving. Ze voelen zich veilig en hebben niet veel klachten. De meeste klachten gingen over het slechte tegelwerk in de straat. Veel bewoners voelen zich betrokken bij het groen in de wijk en zouden daar graag met de projectgroep over willen communiceren. De mensen willen graag betrokken worden bij veranderingen in - of herinrichting van - de eigen woonomgeving. Ook waren er enkele bewoners, die graag natuurwandelingen in de eigen wijk wilden organiseren. Zou dit het begin zijn van een werkgroep groen in Schollevaar-Oost?

Veel gesprekken gingen over de eigen woonbeleving en het contact met de medebewoners. Veel mensen kwamen erachter dat dit eigenlijk de eerste keer was dat ze echt met de eigen buurtbewoners stonden te praten. Dat het gezellig was, bleek wel: een uur na het officiële einde van de bijeenkomst, stonden er nog bewoners bij het vuur!