Gemeente Bergschenhoek

Planten Amaliaboom
Planten Amaliaboom Woensdag 16 februari hebben het hele oranjecommité van Bergschenhoek en burgemeester E.L.V. Chevalier-Beltman een Amaliaboom geplant op het Kerkplein in het dorpscentrum. In verband met renovatiewerkzaamheden aan het plein heeft het even geduurd voordat de Amaliaboom geplant kon worden. Wethouder Koster heeft vorig jaar de Amaliaboom symbolisch in ontvangst genomen.

De Amaliaboom is een Koningslinde.

De naam Koningslinde zou betrekking hebben op het ter beschikking stellen van nieuw uitgangsmateriaal (kweekmateriaal) door koning Willem III aan kwekers in het rivierengebied die door overstromingen in 1870 hun moerplanten verloren.
De Koningslinde is een grote boom met een aanvankelijk breed eironde, tamelijk spitse kroon. Later wordt dat een breed ovale kroon. De bloesem geeft een lekkere geur af. De Koningslinde wordt geplant in parken, lanen, straten en op pleinen. En is dus bij de kerk goed op zijn plaats.

Er zijn zes bomen geplant. Een Amaliaboom en de overige bomen zijn sierperen.
Het planten van de Amaliaboom was een feestelijk moment.

Voor de oranjeverening was het een extra feestelijke middag, omdat de vereniging vandaag 30 jaar bestaat.
Het is vandaag 30 jaar geleden dat de vereniging zich heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daardoor is ze ook de eerste officiële Oranjevereniging in Bergschenhoek.

Voor meer informatie over oranjeverening en oranjefeesten in Bergschenhoek, kunt u terecht op www.snf-bergschenhoek.nl

Bordje bij Amaliaboom op het Kerkplein

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2005 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 16 februari 2005 - Techniek Aralto ICT