Politie Zaanstreek-waterland


18:02 15-FEB-05
PURMEREND, ZWANEBLOEM

Politie vordert rijbewijs in na aanrijding

De politie heeft na een aanrijding het rijbewijs van een 82-jarige automobilist uit Purmerend ingevorderd. De man reed op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan het Zwanenbloem met hoge snelheid achteruit het parkeervak uit en botste tegen een auto aan die achter hem stond. Vermoedelijk ontstond de aanrijding doordat de Purmerender in plaats van de rem, het gaspedaal had ingetrapt. Op het moment dat de politie vermoedt dat de rijvaardigheid van een automobilist niet voldoende is, kan zij het rijbewijs van de bestuurder invorderen. Het document wordt dan opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Deze instantie stelt vervolgens een rijvaardigheidsonderzoek in en kan, afhankelijk van de uitslag van het onderzoek, het rijbewijs ongeldig verklaren.

19:07 15-FEB-05
ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Politie bekeurt opnieuw jongeren op station

Bij een controle op het station Zaandam heeft de politie dinsdagavond opnieuw jongeren weggestuurd en waar nodig boetes uitgedeeld. De politie controleert regelmatig op het stadion vanwege signalen dat mensen zich niet prettig voelen op het station door de aanwezigheid van grote groepen jongeren. Dinsdagavond werden in totaal zes bekeuringen geschreven voor het zonder doel rondhangen en het niet (direct) tonen van het legitimatiebewijs.

21:18 15-FEB-05
WORMERVEER, KERKSTRAAT/ PROV WEG W'ZN-W'GRAFTDK

Politie zoekt getuigen dodelijke aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval met dodelijke afloop dat dinsdagavond op de kruising Provincialeweg/ Kerkstraat in Wormerveer heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Zaandam, reed over de Provinciale weg. Op de kruising ontstond een aanrijding met een auto, bestuurd door een 42-jarige man uit Krommenie, die uit de Kerkstraat kwam. Door de botsing reed de auto van het slachtoffer via de middenberm tegen een paal. Omdat de toedracht van het ongeval nog onduidelijk is, verzoekt de politie eventuele getuigen contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

21:55 15-FEB-05
WORMER, WIM VAN DE KAPPELLE-HOF

Man aangehouden na burenruzie

De politie heeft dinsdag tot twee maal toe moeten optreden bij een burenruzie in de Wim van Kapelle-hof. Rond 20.15 uur kwam de politie ter plaatse omdat een 69-jarige buurtbewoner werd getreiterd door jeugd uit de buurt. Zij hadden snoep tegen de ramen van de man gegooid. De man bleek al langere tijd last te hebben van pesterijen en vernielingen door de jeugd. Na een gesprek tussen de agenten en de gedupeerde, de jongeren en hun ouders, leek het probleem opgelost. Toch kreeg de politie rond 21.30 uur opnieuw een melding. Dit maal zou de 69-jarige man de ouders van één van de jongeren hebben bedreigd met een bijl. De man werd door de politie aangehouden en de bijl werd in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor heengezonden.

02:57 16-FEB-05
LANDSMEER, DR MARTIN LUTHER KINGSTR

Auto-inbreker aangehouden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op het Pieter Weerspad een 18-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van auto-inbraak. Een getuige meldde dat er in de omgeving van de Van Beekstraat mannen rondhingen bij geparkeerde auto's. Tijdens een zoektocht in de omgeving troffen de agenten op het Amsterdamse pad twee mannen aan, die er direct vandoor gingen. Eén van hen, de 18-jarige Amsterdammer, werd aangehouden, de andere man kon ontkomen. Op de Van Beekstraat bleken twee auto's te zijn opengebroken. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

05:13 16-FEB-05
ZAANDAM, KLEINE TOCHT

Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf hebben onbekenden gokkasten en een kassa opengebroken, en een laptop en sleutels van een bestelbus gestolen. Ook de bijbehorende bestelbus, een witte Seat Inca, voorzien van de bedrijfsnaam 'Westerspoor' werd meegenomen. Vermoedelijk is men via een raam het pand binnengekomen.

11:24 16-FEB-05
WORMERVEER, IRISSTRAAT

Man aangehouden voor hennepplantage

De politie heeft een 38-jarige man uit Wormerveer aangehouden omdat in zijn woning een hennepplantage werd aangetroffen. De kleine plantage telde 82 plantjes. De plantjes en apparatuur werden vernietigd. In de woning troffen agenten verder een nep-vuurwapen aan. Het wapen werd in beslag genomen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

---- --