Universiteit Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit nieuwe naam universiteit

Hans Blankert leidt Raad van Commissarissen


- PERSBERICHT - Breukelen, 15 februari 2005 - Vanaf vandaag gaat Nyenrode door het leven als de Nyenrode Business Universiteit. De universiteit bouwt met deze naamsverandering voort op haar roots; in 1946 is zij opgericht door en voor het bedrijfsleven, om studenten de ondernemersgeest bij te brengen die noodzakelijk is voor een succesvolle loopbaan in management. Door de universiteit is tevens een Raad van Commissarissen geïnstalleerd, onder voorzitterschap van Hans Blankert, die eerder onder meer voorzitter was van werkgeversorganisatie VNO-NCW en sportkoepel NOC*NSF.

De nieuwe naam en het logo zijn onthuld op het landgoed in Breukelen waar de Nyenrode Business Universiteit gevestigd is. De ambitie van Nyenrode is om het bedrijfsleven en de non-profit sector de managers te leveren die men nodig heeft: mensen die naast kennis ook hun karakter en sociale vaardigheden hebben ontwikkeld. Studenten en alumni van Nyenrode hebben daarom een sterk profiel; het zijn ondernemende managers die academisch denkniveau koppelen aan ondernemerszin.

Raad van Commissarissen
De Nyenrode Business Universiteit is recent omgevormd tot een besloten vennootschap met twee aandeelhouders; de Stichting Nyenrode, eigenaar van landgoed en onderwijsfaciliteiten, en Hogeschool INHOLLAND. De universiteit kan dankzij deze nieuwe structuur slagvaardiger opereren in een veranderend Hoger Onderwijs-bestel in Nederland en de Europese Unie. Onder voorzitterschap van Hans Blankert is een Raad van Commissarissen geïnstalleerd. Deze bestaat verder uit de heren G. Beijer (Boer & Croon), J. de Graaf, N. Hoevenaars, F. Koffrie (Buhrmann) en H. Schreuder (DSM).

Herman Bruggink, President van Nyenrode: Nyenrode heeft een lange traditie van ondernemen, en nu zijn we zelf een onderneming. De nieuwe positionering is uniek en volstrekt nieuw in Nederland: het instituut is gezamenlijk eigendom van het Nederlandse bedrijfsleven, vertegenwoordigd mede door Nyenrode alumni in de Stichting Nyenrode, en de grootste publieke hogeschool in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat deze intensieve en praktische vorm van publiekprivate samenwerking op het gebied van bedrijfskundig onderwijs en onderzoek zeer goede vruchten zal afwerpen.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (