Gemeente Woudrichem

10/02/2005
Nieuw uitgiftesysteem voor bouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen

De gemeenteraad heeft besloten om het huidige lotingssysteem voor bouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen te vervangen door een systeem met een wachtlijst. Dat betekent dat als u in aanmerking wilt komen voor een bouwkavel of een nieuwbouwkoopwoning, u zich moet laten inschrijven op een wachtlijst. Een wachtlijstsysteem heeft als voordeel dat u kunt inschatten hoelang het duurt voordat u in aanmerking kunt komen voor een bouwkavel of nieuwbouwkoopwoning.

Bouwplaats

Als u zich wilt laten inschrijven op de wachtlijst, kunt u bij de gemeente een inschrijfformulier halen. Het inschrijfformulier is tzt ook te vinden op de website van de gemeente. U kunt zich laten inschrijven als u minstens 1 jaar inwoner bent van de Gemeente Woudrichem of als u niet in de gemeente woont maar wel minstens 1 jaar werkzaam bent bij een werkgever in de gemeente of in de gemeente geboren en getogen bent en tot uw achttiende onafgebroken in de gemeente heeft gewoond.
Inschrijving op de wachtlijst kost 50, jaarlijks kan de inschrijving worden verlengd tegen betaling van 20.

Het tijdstip van inschrijven op de wachtlijst bepaalt de plaats op de wachtlijst. Wanneer er bouwkavels of nieuwbouwkoopwoningen worden uitgegeven, wordt dit gepubliceerd in het Altenanieuws en op de website van de gemeente. Als u staat ingeschreven op de wachtlijst kunt u bij de gemeente aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor de bouwkavels of nieuwbouwkoopwoningen waarmee geadverteerd is. De volgorde van de wachtlijst bepaalt dan wie de kavels of woningen krijgen toegewezen. Wordt er geadverteerd met kavels of woningen waar u geen belangstelling voor heeft, dan hoeft u niets te doen. U blijft dan gewoon op de wachtlijst staan voor eventuele volgende advertenties.

De inschrijfformulieren zijn vanaf 21 februari beschikbaar op deze website en op het gemeentehuis.
De wachtlijst wordt in gebruik genomen op 1 maart a.s. Voor alle inschrijvingen die binnen komen tussen 1 en 12 maart geldt dat de volgorde op de wachtlijst door middel van loting wordt vastgesteld. Na 12 maart geldt de datum van ontvangst van uw inschrijfformulier als inschrijfdatum.

Meer weten? Klik dan hier voor een uitgebreidere toelichting en het inschrijfformulier (vanaf 21 februari 2005).