Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 16 februari 2005

Politie onderzoekt inbraak

WAGENBERG De politie is een onderzoek gestart naar de daders van een inbraak in een bedrijf in relatiegeschenken. Daar werd afgelopen nacht ingebroken. De inbrekers zijn onder andere aan de haal gegaan met pennen. De inbrekers hebben een roldeur van het bedrijf open gebroken. Vandaag heeft de politie een uitgebreide aangifte opgenomen en zij stelt een nader onderzoek in.

79 bekeuringen bij snelheidscontroles

OOSTERHOUT De politie van Oosterhout heeft gisteren op drie plaatsen in deze stad snelheidscontroles gehouden. De controlepunten waren ingericht aan de Lage Molenpolderweg, de Burgemeester Holtroplaan en de Hoofseweg. Op alle drie de wegen geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. In totaal gingen er gisteren 79 hardrijders op de bon.

Lage Molenpolderweg

Aantal passanten 195

8 bekeuringen, hoogst gemeten snelheid 63 kilometer per uur.

Burgemeester Holtroplaan

Aantal passanten 504

32 bekeuringen, hoogst gemeten snelheid 81 kilometer per uur.

Hoofseweg

Aantal passanten 808

39 bekeuringen, hoogst gemeten snelheid 70 kilometer per uur.

Vier beeldschermen gestolen uit bibliotheek

OOSTERHOUT De politie van Oosterhout heeft vandaag een aangifte opgenomen in verband met de diefstal van vier beeldschermen uit de bibliotheek aan de Gentiaanlaan in Oosterhout. In de nacht van zaterdag 12 op zodag 13 februari werd daar ingebroken. De inbrekers zijn de bibliotheek binnen gekomen door een ruit in te gooien. Om de beeldschermen mee te nemen hebben de inbrekers de bedrading ervan doorgesneden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt mannen met vonnis aan

OOSTERHOUT Aan de Van Liedekerkestraat in Oosterhout hebben agenten vannacht om kwart over drie een 38-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij had nog een vonnis van 9 dagen uit staan. Die mag hij nu uit gaan zitten. De man is ingesloten. De politie kwam de man op het spoor toen zij hem vannacht met hoge snelheid in zijn bestelbus zagen rijden.

Politie bekeurt Tilburger na dumpen afval

OOSTERHOUT De Oosterhoutse politie maakt tegen een 30-jarige Tilburger proces-verbaal op in verband met het dumpen van afval (potgrond). De politie kwam de milieuvervuiler op het spoor omdat twee getuigen het kenteken van de auto van de Tilburger noteerden. De man had 12 vuilniszakken gedumpt.

Politie stelt onderzoek in na inbraak in stacaravans

MOLENSCHOT De politie stelt een onderzoek in naar de daders van inbraken in vier stacaravans op een camping aan de Raakeindse Kerkweg in Molenschot. De inbrekers kwamen de caravans binnen door ramen en deuren te forceren. Op dit moment kan de politie niet zeggen of er goederen zijn gestolen omdat de caravanbewoners niet aanwezig waren. De stacaravans werden doorzocht en vermoed wordt dat de inbrekers naar geld en sieraden hebben gezocht.

Met drank op achter het stuur

RIJEN Vannacht, even na middernacht hebben agenten aan de Spoorlaan Noord in Rijen een 41-jarige man uit deze plaats aangehouden nadat bleek dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. In het politiebureau blies de man bij na 1.20 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en de politie maakt tegen de Rijenaar proces-verbaal op.

11 bekeuringen aan de Nassaulaan in Rijen

RIJEN Vanmorgen hebben agenten een verkeerscontrole gehouden op de kruising van de Nassaulaan en de Oosterhoutseweg in Rijen. Bij deze controle hebben agenten 11 bekeuringen uitgeschreven.

5 weggebruikers gingen op de bon omdat ze door rood licht reden

3 fietser kregen voor hetzelfde feit een bekeuring


1 bromfiets reed op de weg in plaats van het verplichte fietspad


1 automobilist droeg geen autogordel.

Politie controleert op hondenpoep

DONGEN De politie heeft vanmorgen in Dongen gecontroleerd op hondenpoep. Er waren bij de politie, naar later bleek, nogal wat terechte klachten binnengekomen over hondenpoep die op het fietspad langs de Procureurweg achter bleef. De boosdoener hiervan heeft de politie vanmorgen niet kunnen achterhalen. En passant werden er wel bekeuringen uitgeschreven voor het niet aangelijnd uitlaten van honden (4) en twee hondenbezitters kregen een bon omdat ze hun hond de behoefte lieten doen op plaatsen waar dit net mag (Venkeltuin).

Politie onderzoek woninginbraken in Waalwijk

WAALWIJK De politie stelt een onderzoek in naar de daders van woninginbraken aan het Dintelplein en de Valeriaanstraat in deze plaats. Aan het Dintelplein werd in twee woningen ingebroken. De inbraken werden gisteren op klaarlichte dag gepleegd. Uit een van de woningen haalden de dieven een portemonnee weg. Om binnen te komen braken de inbrekers een deur open. Aan de Valeriaanstraat werd in een flatwoning op de zesde verdieping ingebroken. De politie heeft bij alle inbraken een buurtonderzoek ingesteld.

Vrouw uit Gorinchem belandt met auto in de sloot

HANK Op de Rijksweg A27, onder de gemeente Hank, hebben agenten gisteravond om tien over halftwaalf, een 32-jarige vrouw uit Gorinchem aangehouden. De vrouw was met haar auto van de A27 afgeraakt en in een sloot langs deze weg terecht gekomen. Omdat de vrouw onder invloed van drank was heeft een arts een bloedproef van de vrouw afgenomen.

Politie onderzoekt bedreiging Woudrichemse vrouw

WOUDRICHEM De politie heeft van een 19-jarige Woudrichemse vrouw een aangifte opgenomen terzake bedreiging. De vrouw wordt sinds november van het vorig jaar lastig gevallen en bedreigd. Zo werden er banden van haar auto lek gestoken en krijgt de vrouw bedreigende sms-berichten op haar mobiele telefoon binnen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman