Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 16 februari 2005

Wildplasser heeft ook nog boete open staan

TILBURG Aan de Lochtstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond kwart over drie een 35-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Agenten betrapten de man bij het wildplassen. Bij controle blijkt hij ook nog gesignaleerd te staan met een boete van 665 euro of 12 dagen hechtenis. Omdat de man niet kon betalen is hij ingesloten.

TILBURG Aan de Drijverstraat in Tilburg hebben agenten vanmorgen om tien over tien een 34-jarige man uit deze stad aangehouden. De man had nog een vonnis van 12 dagen open staan en is ingesloten.

34 bekeuringen bij bromfietscontrole Oisterwijk

OISTERWIJK Agenten van het politieteam Oisterwijk hebben gistermiddag en avond een bromfietscontrole gehouden aan de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk.

In totaal hebben de controlerende agenten 34 bromfietsen onder de loep genomen. Er vielen de volgende bekeuringen:

18 bromfietser kregen een bekeuring omdat hun bromfiets opgevoerd was

4 bromfietsers droegen geen helm


1 bromfietser reed niet op een fietspad


2 bromfietsers hadden een gladde band op hun voertuig liggen

4 bromfietsers hadden ten onrechte een oranje plaat op hun voertuig


3 bromfietsers hadden helemaal geen oranje of gele sticker


1 bromfietser ging op de bon omdat hij een bevel van de politie niet opvolgde

Agenten pakken slapende ínbreker

TILBURG Vannacht om één uur hebben agenten in een school aan de Stappegoorweg in Tilburg een 39-jarige man uit Tilburg aangehouden. Na een inbraak alarmmelding troffen agenten de man slapende aan op een bank in de school. Omdat er geen braaksporen zijn aangetroffen vermoeden de agenten dat de man zich in heeft laten sluiten, na de avondlessen van gisteravond in deze school. De politie stekt een nader onderzoek in.

60 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gistermorgen en middag op diverse locaties in het teamgebied verkeerscontroles gehouden. In totaal werden er 60 bekeuringen uitgedeeld.

Enschotsestraat

Hier werden 50 weggebruikers gecontroleerd.

7 bekeuringen voor snelheid. Hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur.

3 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel


1 bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs

Hoefstraat

De politie controleerde in deze straat 40 weggebruikers


1 bekeuring voor te hard rijden


9 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel

Lage Witsiebaan

Hier werden 40 weggebruikers gecontroleerd


10 bekeuringen in verband met snelheid. Hoogst gemeten snelheid 68 kilometer per uur


8 bekeuringen voor het niet dragen van de gordel


1 bromfietser had de kinband van de helm los


1 weggebruikers negeerde een stopteken van de politie

Besterdring

Aantal staande houdingen 40


17 automobilisten droegen geen gordel


1 automobilist voerde ten onrechte de mistlampen

Politie Tilburg West controleert woningen

TILBURG Tien agenten van het politieteam Tilburg West hebben gisteravond in de wijk De Reeshof een preventieve controle uitgevoerd aan de achterzijde van woningen in deze wijk. In totaal zijn 150 woningen gecontroleerd en bij tien woningen trof de politie misdaad bevorderende situaties aan. Poorten die niet afgesloten waren. Schuurdeuren die niet afgesloten zijn. Zo trof de politie ook twee dure scooters aan op een achterplaats waarvan de poort open was. Bij het aantreffen van misdaadbevorderende situaties hebben agenten de bewoners op de aangetroffen situatie aangesproken. Was men niet thuis dan liet de politie een preventiebericht achter. De reacties van de bewoners: Ze waren verrast met deze controles maar wel blij. De politie gaat dit soort controles in de toekomst vaker uitvoeren. Voorkomen is immers beter dan genezen en de gelegenheid maakt vaak de dief.

Politie bekeurt bij voetgangers oversteekplaats

TILBURG Bij het politieteam Wilhelminapark komen regelmatig klachten binnen over het gedrag van de weggebruikers aan de Besterdring in Tilburg. Een van de klachten betreft het gedrag van weggebruikers ter hoogte van de Voetgangers Oversteek Plaats (VOP). Voetgangers kunnen niet veilig oversteken. Vandaag heeft de politie bij deze VOP een controle gehouden en gingen vijf automobilisten op de bon.

Agenten pakken man op na bedreiging

TILBURG Vanmorgen om vijf over halfelf hebben agenten aan de St. Pietersstraat in Tilburg een 49-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van zijn 42-jarige ex vriendin. Sinds zij hun relatie hebben verbroken valt de aangehouden Tilburger zijn ex-vriendin lastig. De man kon zich bovendien niet identificeren. De agenten hebben van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stellen een nader onderzoek in.

Agenten pakken man op i.v.m. hennepstekkerij

TILBURG Vanmorgen om elf uur hebben agenten aan de Enschotsestraat in Tilburg een 25-jarige man uit Drunen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het exploiteren van een hennepstekkerij in een voormalig fabriekscomplex. In dit complex troffen agenten een hennepstekkerij met 17.550 jonge planten aan. De politie trad op naar aanleiding van meerdere klachten uit de woonomgeving in verband met stankoverlast. De stekkerij is ontmanteld. Tegen de man uit Drunen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Carel Bouman