Stadsdeel Amsterdam Centrum

Subsidie inbraakbeveiliging uitgereikt

veilig wonen
Anne Lize van der Stoel heeft op dinsdag 15 februari, een cheque uitgereikt aan de woningstichting Zomers Buiten en stichting Eigen Haard Olympus Wonen, ter waarde van respectievelijk 12.174 en 87.826. Beide woningcorporaties kregen een cheque vanwege hun extra inzet voor het zodanig beveiligen van woningen dat deze in aanmerking komen voor het politiekeurmerk Veilig Wonen. In de begroting 2004 van het stadsdeel was hiervoor eenmalig een bedrag van 100.000 beschikbaar gesteld.

criteria
Voor de verdeling van het geld was een aantal criteria opgesteld, zoals de inbraak- aangiftecijfers van de politie; de omvang van het woningbezit van de corporatie in de binnenstad; een omschrijving van de voorgestelde maatregelen met een kostenraming van het aantal te beveiligen woningen en de mate waarin binnen het beleid van de corporatie woningbeveiliging vorm heeft gekregen.

Door onder meer het aanbrengen van goed hang- en sluitwerk en het plaatsen van optische rookmelders, komen 198 woningen van de woningstichting Zomers Buiten en 706 woningen van de stichting Eigen Haard Olympus Wonen in de Amsterdamse binnenstad in aanmerking voor het politiekeurmerk Veilig Wonen.