Ingezonden persbericht


Utrecht, 16 februari 2005

Persbericht Nederlands Film Festival

Gouden Film voor VET HARD

Het speelfilmdebuut van de 25-jarige Tim Oliehoek VET HARD heeft binnen twee weken na de bioscooprelease 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film. De actiekomedie staat momenteel als beste Nederlandse film genoteerd in de film top 20.

De trofee wordt in het BNN-programma Top of the Pops overhandigd aan George Baker, die met de titelsong Una Paloma Blanca 2005 (Vet Hard remix) de hitlijsten bestormt. De uitzending is aanstaande zondag 20 februari om 18.10 uur te zien op Nederland 2.

In VET HARD gaat Bennie (Jack Wouterse) samen met zijn pleegbroer Koen (Kürt Rogiers) op jacht naar geld voor een illegale lever voor hun vader Mast (Jaak van Assche). Een bankoverval loopt volledig uit de hand. De suïcidale Katia (Bracha van Doesburgh), waar Koen zijn hart aan verliest, zorgt voor extra problemen.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

VET HARD is een productie van Fu Works en Motel Films in co-productie met BNN. A-Film Distribution heeft de film uitgebracht. VET HARD draait sinds 3 februari in de bioscopen en is nog in ruim 80 zalen te zien.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.vethard.nl

Ingezonden persbericht