Stranden van Wales bekroond

Met een kustlijn van meer dan 750 mijl is men in Wales nooit ver van de zee verwijderd. Wales heeft een indrukwekkende reeks van prachtige stranden, van rustig tot ruig, van beschutte kleine baaien tot populaire (surf)stranden. De stranden van Wales staan bekend als de mooiste van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn de stranden van Wales ook één van de laatst overgebleven toevluchtsoorden voor de bruinvis, grijze
zeehond en tuimelaar. Een groot deel van de Welshe kustlijn is beschermd natuurgebied: Anglesey, Llyn Peninsula en the Gower zijn allemaal toegewezen `Areas of Outstanding Natural Beauty', terwijl Pembrokeshire Coast National Park het enige nationale park in Groot-Britannië is dat aan zee gelegen is. De kust is bezaaid met 35 Europese Blauwe Vlag stranden (een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden die veilig en schoon zijn).

Barafundle Bay in Pembrokeshire is kort geleden zelfs uitgeroepen tot het beste en mooiste familiestrand in Groot-Brittannië. Voordat Barafundle in de top 12 en als beste familiestrand werd benoemd, bezocht de Good Guide 1000 stranden in 120 verschillende landen. Meer informatie over de prijswinnende stranden van Wales is te vinden op www.seasideawards.org.uk.