Politie Midden- en West Brabant

Persberichten istrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 16 februari 2005

Automobiliste te water

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagavond om 19.00 uur belandde een 69-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan de Bergsebaan met haar auto te water. De vrouw haalde kort voor de kruising met de Moervaart een andere auto in en reed daarna op voor haar onverklaarbare wijze rechtdoor de Zoom in. Twee getuigen, die het ongeval zagen gebeuren, hebben de vrouw uit de auto bevrijd. Het slachtoffer is overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis. Zij had onderkoelingsverschijnselen, maar is verder stabiel.

Vrouw wordt 2x aangehouden

Een 29-jarige vrouw uit Bergen op Zoom bezorgde de politie dinsdag het nodige werk. Omstreeks 13.45 uur moest zij worden aangehouden terzake lokaalvredebreuk. De vrouw was op het stadskantoor bij de afdeling sociale zaken en gaf geen gehoor aan de vorderingen om het stadskantoor te verlaten. Toen zij ook nog een toegangsdeur besmeurde en schade aan de balie en de vloer aanbracht, werd de hulp van de politie ingeroepen. Na verhoor werd de vrouw omstreeks 19.00 uur weer op vrije voeten gesteld. Haar vrijheid duurde echter niet lang, want drie kwartier later moest dezelfde vrouw wederom worden aangehouden toen bleek dat zij twee flessen wijn weggenomen had uit een winkel aan het Stationsplein.

Twee winkeldieveggen aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Dinsdag rond het middaguur hield personeel van een supermarkt aan de Vogelaar een 39-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan, toen bleek dat zij een aantal goederen ter waarde van 11,89 euro niet afgerekend had. De vrouw is aangehouden door de politie later op de dag met een transactie van 110 euro weer heengezonden.

BERGEN OP ZOOM: Bij een winkel aan de Wouwsestraat is een 46-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Toen de vrouw de winkel verliet, ging het alarm af. Toen het winkelpersoneel haar vervolgens wilde controleren, ging zij in gevecht met het personeel. Dankzij de assistentie van andere personeelsleden kon de vrouw echter in bedwang worden gehouden en worden overgedragen aan de politie. Op het politiebureau bleek dat er nog meerdere zaken tegen de vrouw openstonden. Ze is in verzekering gesteld.

Poging woninginbraak

HOOGERHEIDE: Op enig moment tussen zondagmiddag en maandagavond uur hebben onbekenden getracht in te breken in een woning aan de Schapendreef. Aan de achterzijde van het pand werd getracht het slot van de toegangsdeur te forceren. Door de politie werd een buurtonderzoek ingesteld.

Brandstichting in coniferenhaag

SINT WILLEBRORD: Dinsdagavond omstreeks 20.15 uur ontdekten bewoners van de Gagelrijzen dat onbekenden brand hadden gesticht in hun coniferenhaag. De haag is over een breedte van 5 meter volledig verbrand. Hoewel de haag is afgeschermd met behulp van een stenen muur, is het al de tweede keer dat de bewoners op deze wijze worden gedupeerd.

Politie houdt verkeerscontrole

RUCPHEN: Woensdagmorgen hield de politie aan de Sprundelseweg een verkeerscontrole. Van 30 automobilisten werd de snelheid gecontroleerd, maar er werden geen overtredingen geconstateerd. Eén automobilist kreeg een bekeuring van 45 euro, omdat hij geen autogordel droeg.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: In de nacht van maandag op dinsdag werd er in de wijk Westrand ingebroken in een tweetal personenautos. In beide gevallen werd een ruit van de auto vernield en werd uit het voertuig de autoradio/CD-speler meegenomen.

Diefstal uit woning

ROOSENDAAL: Toen een bewoner van de Televisiestraat dinsdag thuis kwam na het werk, trof hij zijn voordeur open aan en constateerde hij de nodige braakschade aan de deurpost. In eerste instantie leek de buit, die het inbrekersgilde had gemaakt, nog mee te vallen, want in de hal zag hij zijn televisie, computer en stereo nog staan. In de woonkamer gekomen zag hij echter dat de dvd-speler met een vijftal bijbehorende boxen wél weg waren. De inbraak moet overdag hebben plaatsgevonden. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en haar collegas van de technische recherche verzocht een sporenonderzoek in te stellen.

ROOSENDAAL: Een 17-jarige bewoonster van de Elandberg overliep woensdag kort na het middaguur een inbreker. De jongedame vernam van een huisgenoten dat zij vermoedde dat er een inbreker in de woning was en stapte op de man af, die zich op dat moment in de keuken bevond. Toen de inbreker haar zag, verontschuldigde hij zich. Hierna liep hij de woning uit. Later bleken uit de woning een mobiele telefoon, horloge en autoradio te zijn ontvreemd. De man was de woning binnengekomen door een keukenraam te forceren.

Fietser gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Dinsdag vond er omstreeks 17.15 uur op de kruising van Beethovenlaan-Griendweg een ongeval plaats. Een 35-jarige automobilist kon een overstekende fietser niet meer ontwijken en kwam hiermee in aanrijding. De fietser, een 46-jarige inwoner uit Roosendaal, werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon na controle weer naar huis.

Politie deelt 110 bekeuringen uit voor te hoge snelheid

ROOSENDAAL: Tijdens een snelheidscontrole, die de politie woensdag tussen 11.00 en 12.15 uur hield onder 411 weggebruikers aan de Ruchpensebaan, werden maar liefst 110 overtredingen geconstateerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten overtreding bedroeg maar liefst 90 km/uur.

Auteur: Manon Ostendorf