Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (16/02)

BREDA, 16 februari 2005

Ex-vriend aangehouden voor bedreiging

BREDA- De politie heeft vannacht rond 00.30 uur een 58 jarige Bredanaar aangehouden, die kort ervoor zijn 51 jarige vriendin had bedreigd. De man werd dronken in de woning van de vrouw aangetroffen en is door de politie aangehouden. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Politie onderzoekt dood 67 jarige Bredanaar

BREDA- De politie onderzoekt de dood van een 67 jarige Bredanaar, die maandagmorgen rond 10.00 uur dood werd aangetroffen in zijn flatwoning in de wijk Doornbos in Breda. De man werd door een woonbegeleidster en een medewerker van de thuiszorg smorgens dood in zijn woning aangetroffen. Omdat er geen directe doodsoorzaak was vast te stellen, werd in overleg met het Openbaar Ministerie besloten, sectie te verrichten op het stoffelijk overschot. Gistermiddag vond deze sectie plaats. Tot nu toe zijn uit het politie-onderzoek en de sectie geen directe aanwijzingen naar voren gekomen, dat het overlijden een gevolg is van een misdrijf. De politie hoopt binnen enkele dagen het onderzoek af te ronden.

Resultaten snelheidscontrole

BREDA- Tijdens een gistermiddag op de Doornboslaan gehouden snelheidscontrole werden 545 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 81 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid 77 km/u.

Tijdens vandaag gehouden snelheidscontroles op de Schutsestraat in Prinsenbeek en de Fellenoordstraat in Breda heeft de politie in totaal 308 automobilisten bekeurd voor te hard rijden. Op de Schutsestraat gingen 250 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 102 km per uur. In totaal controleerde de politie op deze weg 1010 voertuigen. Op de Fellenoordstraat bekeurde de politie 158 automobilisten van de 1865. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur.

Autodief na korte achtervolging aangehouden

BREDA- De politie heeft na een korte achtervolging een 28 jarige Bredanaar aanhouden, die kort ervoor een auto had gestolen vanaf de Bisschopshoeve in Breda. De eigenaresse had de auto kort onbeheerd achtergelaten en de sleutels in het contactslot laten zitten. Van dit moment maakte de dief handig gebruik. Kort nadat de diefstal van de Ford Mondeo bij de politie was gesignaleerd zag een patrouille de auto over de Academiesingel rijden. De bestuurder negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen. In de Olmstraat kon de auto worden klemgereden. De verdachte kon worden aangehouden.

Politie lost 11 berovingen op in Etten-Leur

ETTEN-LEUR- De politie van het team Etten-Leur rondt deze week een onderzoek af naar elf berovingen in de gemeente Etten-Leur in de periode september en oktober 2004. De politie arresteerde eind vorige week de laatste van de 13 verdachten, die variëren in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. De politie kwam de verdachten op het spoor via een signalement.

Een van de verdachten komt uit Zevenbergen, terwijl de overigen allemaal uit Etten-Leur afkomstig zijn. De berovingen vonden in wisselende samenstellingen plaats. Alle elf slachtoffers waren minderjarige leeftijdgenoten, waarbij voornamelijk gsms, geld, bankpassen en bromfietscertificaten werden buitgemaakt. Tevens loste de politie nog een bedrijfsinbraak op waarbij enkele computers werden gestolen en een bedreiging van een minderjarige leeftijd genoot. Drie van de dertien verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis.

Proces-verbaal voor alle deelnemers op carnavalswagen

ZUNDERT- De politie van het team Zundert heeft de afgelopen dagen 24 jongeren gehoord, omdat ze worden verdacht van racisme. De 24 zaten tijdens carnaval op een carnavalswagen waarop met verf teksten waren gespoten met een racistisch karakter. De verdachten komen vrijwel allemaal uit Wernhout en variëren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De wagen zou hebben meegereden in de optochten van Schijf, Achtmaal en Wernhout. Wie de teksten daadwerkelijk heeft gespoten blijft onduidelijk. Door het Bureau Discriminatiezaken West- Brabant is naar aanleiding van het gebeuren aangifte gedaan van discriminatoire teksten op de carnavalswagens.

Eén van de verdachten erkent de cijfers 88 te hebben gespoten en daarvan ook de betekenis te kennen, maar de gevolgen van zijn handelen niet te hebben ingezien. Het merendeel van de overige verdachten geeft wel aan de teksten gelezen te hebben voordat ze op de wagen gingen zitten, maar zich achteraf na alle publiciteit pas gerealiseerd te hebben dat een dergelijk teken, al dan niet in combinatie met teksten, als racistisch zou worden aangemerkt.

De politie start eind deze week met een vervolgonderzoek naar een tweede carnavalswagen, waarop ook een of meerdere racistische tekens zouden zijn aangebracht.

Poging inbraak woning

MOERDIJK- Dinsdagavond is geprobeerd in te breken in een woning aan de Koning Haakonstraat te Moerdijk. Een mede bewoner uit de straat zag omstreeks 16.00 uur dat twee personen een raam van deze woning aan het forceren waren. Doordat deze bewoner op het raam tikte zijn de twee personen gestoord in hun werkzaamheden en er van doorgegaan, vermoedelijk in een blauwe Peugeot voorzien van een Frans kenteken. Beide personen zijn ongeveer 20 jaar oud en droegen donkere kleding. Een van de twee droeg een witte muts.

Als U iets gezien hebt, wordt U verzocht contact op te nemen met de politie 0900-8844.

Inbraak woning en diefstal bestelauto

WILLEMSTAD- In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Norbertusdreef in Willemstad. Men is binnengekomen door de voordeur te forceren. De bewoner hoorde op een gegeven moment wat en is beneden polshoogte gaan nemen. Daar hoorde hij personen praten. Even later zag hij dat vanaf zijn oprit zijn bestelauto, zijnde een Mercedes, gekentekend 38-FR-ND wegrijden. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Kabelhaspels met ongeveer 3000 meter aluminium kabel gestolen

ZEVENBERGSCHEN HOEK- Gisteren zijn bij een bedrijf gevestigd aan de Westelijke Parallelweg te Zevenbergsche Hoek twee kabelhaspels met ongeveer 3000 meter aluminium kabel ontvreemd. De haspels lagen op een treinwagon. De waarde is nog niet bekend.

Aanhouding verdachte mishandeling

ZEVENBERGEN-Dinsdagmiddag is een 25-jarige verdachte uit Zevenbergen aangehouden in verband met een vechtpartij op zondag 30 januari in een café aan de Zuidhaven te Zevenbergen. Daar sloeg hij zonder enige reden, de aangever van een kruk. De aangever raakte hierbij gewond aan het gezicht.

Auteur: Rien van Kuik