Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 16 februari 2005

(
Noordwijk Geweldpleger naar justitie
De politie hield dinsdag 15 februari in zijn woonplaats Noordwijk een 19-jarige jongen aan. De jongen wordt er van verdacht op vrijdag 31 december op het Bonnikeplein vuurpijlen recht op agenten te hebben afgeschoten. Eén van de vuurpijlen raakte een Noordwijkse agente vol op het lichaam en ontplofte daar. De agente deed aangifte van poging tot zware mishandeling. Na onderzoek kon de politie de verdachte gisteren aanhouden. Hij wordt donderdag 17 februari bij de rechter-commissaris voorgeleid

Rijnsburg Politie onderzoekt vrijheidsbeneming
De politie is met een onderzoek begonnen naar een vermoedelijke vrijheidsbeneming van een 17-jarige jongen uit Rijnsburg. De jongen deed daar dinsdagavond 15 februari bij de politie aangifte van. Hij vertelde dinsdagmorgen rond 09.30 uur op de Anjelierstraat/Tulpstraat nabij winkelcentrum De Hoftuin, woorden te hebben gekregen met twee nog onbekende mannen. De mannen trokken hem vervolgens een blauwe bestelbus in. Ook zijn fiets waarmee hij was werd in de bestelbus gegooid. De jongen maakte een korte rit maar bleef de gehele dag opgesloten in de auto. Daarbij werd hij bedreigd maar liet men hem verder ongemoeid. Rond 19.00 uur in de avond werd hij door de twee weer uit de auto gegooid. De jongen dacht dat dit in de Stevenshof in Leiden was. Vandaar is hij rennend naar huis gegaan en deed aangifte. Het onderzoek door de politie heeft tot op heden nog geen aanwijzingen in de richting van de mogelijke daders opgeleverd. Ook uit een vandaag gehouden buurtonderzoek in Rijnsburg kwamen geen bijzonderheden naar voren. Een ieder die rond genoemde tijdstippen iets gezien denkt te hebben van de blauwe bestelbus, de twee mannen of het in de auto gooien van jongen en fiets, wordt dan ook gevraagd te bellen met de politie in Rijnsburg via 0900-8844. Ook is de politie nog op zoek naar de zwarte 'opoe' fiets van de jongen. De politie zet haar onderzoek voort.

Leiden Aanrijding
Een 36-jarige automobilist uit Roosendaal reed op woensdag 16 februari op de Plesmanlaan tegen een voor een voor verkeerslichten tot stilstand gekomen auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Den Haag. Bij de aanrijding liep zowel de Haagse bestuurder als zijn bij hem in de auto zittende 45-jarige vrouw nek- en rugletsel op. Beiden werden overgebracht naar het LUMC.

Stolwijk Doorrijden na aanrijding
Een 13-jarige jongen uit Stolwijk werd woensdag 16 februari rond 07.40 uur op de brug van de kruising Hortensialaan met de Goudeweg aangereden door een geel bestelbusje. De jongen stond met zijn fiets met medescholieren te wachten op vertrek naar school. Het gele bestelbusje kwam vanaf de Hortensialaan en raakte de fiets van de jongen. De fiets liep daardoor schade op aan wiel, achterlicht en spatbord. De jongen bleef ongedeerd. Het bestelbusje reed door. De politie is op zoek naar de bestuurder van dit busje.

Bergambacht Aanrijding
Op de Dijklaan ontstond op woensdag 16 februari rond 12.40 uur een frontale aanrijding tussen
twee auto's. Een 60-jarige vrouw uit Bergambacht haalde met haar auto een langs de weg geparkeerde auto in. Zij reed achter een auto die dit eveneens deed. Toen die auto naar rechts ging zag zij haar tegenligger. Deze 30-jarige automobilist uit Lekkerkerk kon de auto van de vrouw niet meer ontwijken. Het bleef bij materiële schade.
------------------------------------------ einde middagberichten --------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --