Provincie Flevoland



Flevolandse watercampagne van start

Met de slogan Ik hou van water is op maandag 14 februari, Valentijnsdag , officieel de campagne Flevoland leeft met water van start gegaan. De drijfnatte Flevolanders Aron Winter en Klaas Wilting fungeren als eyecatcher in de watercampagne die de inwoners van Flevoland bewust moet maken van de invloed van water op ons dagelijkse leven.

Achter de afzender Flevoland leeft met water schuilen de
initiatiefnemers Waterschap Zuiderzeeland, Hydron, Rijkswaterstaat, de provincie Flevoland en zes gemeenten.

Betrouwbaar en schoon water uit de kraan is één ding. Water in je huiskamer na een flinke plensbui is een ander. Toch heeft water beide aspecten in zich. De campagne Flevoland leeft met water maakt mensen bekend met de eigenschappen, kansen, mogelijkheden en bedreigingen van water. Voor informatie, antwoorden of juist met vragen kan men terecht op de internetsite www.FlevolandLeeftMetWater.nl en zijn er folders verkrijgbaar.

Over een jaar willen we als overheid beter in staat zijn ons beleid uit te dragen, laat dijkgraaf Henk Tiesinga namens het Waterschap weten.Onderzoek heeft aangetoond dat slechts 50% van de Flevolandse bevolking bekend is met de landelijke campagne Nederland leeft met water met Peter Timofeef.

Met de regionale invulling van die campagne gaan we daar wat aan doen, zegt Michel Jager, commissaris van de Koningin van de provincie Flevoland. Samen met dijkgraaf Tiesinga stond CdK Jager afgelopen woensdag de pers te woord namens de initiatiefnemers.