Politie Limburg-Noord


Uitzending De Gouden Tip levert tot nu toe 11 tips op
Datum: 16-02-2005

Tijd bericht: 16:51

Plaats: Venlo / Maastricht

Het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie heeft tot nu toe elf tips opgeleverd. De politie kreeg in drie van de zeven uitgezonden zaken bruikbare tips. Ook kwamen er nog twee tips binnen op een oude zaak.

Op de foto van de man die met een gestolen pinpas in Susteren pinde kwamen twee tips binnen. In beide tips werd dezelfde naam genoemd en de politie zoekt nu uit of die naam past bij de foto.
Op de foto van de vrouw die pinde in Beek zijn tot nu toe geen reacties binnengekomen.

De beroving in Roermond waarbij de politie op zoek was naar de tweede dader heeft 6 reacties opgeleverd van mensen die de verdachte meenden te herkennen van de bewakingsbeelden. Hierbij werden verschillende namen genoemd.

Het tonen van goederen die bij een huiszoeking in beslag zijn genomen leverde één reactie op van iemand die meende dat een van de sieraden haar eigendom was.

Er kwamen nog twee reacties binnen op een zaak uit de vorige uitzending, namelijk de ontvoering en verkrachting van een meisje in Kerkrade. In dit onderzoek is men op zoek naar een veldje, en de tips gaven mogelijke plaatsen op.

De overige zaken leverden tot nu toe geen tips op. Hierbij gaat het om de schietpartij op een woning in Geleen, het vinden van een beeldje in Bergen en de beroving van een man in Tegelen.

De binnengekomen tips worden momenteel door de politie onderzocht.