Dienstenbond CNV

Onderhandelingen nieuwe CAO NOB van start
16-02-2005

Op zeer korte termijn zullen de CAO onderhandelingen voor NOB weer gaan plaatsvinden. Wij willen met de onderstaande inzet de onderhandelingen in gaan.

Voorstellen CNV Dienstenbond CAO NOB Cross Media Facilities 2005

Looptijd
Wij stellen voor een looptijd overeen te komen tot 31 december 2005.

Inkomen
Wij komen gedurende de onderhandelingen met een voorstel de salarisschalen en daadwerkelijke salarissen structureel te verhogen. Een en ander in de lijn van het najaarsakkoord.

Pensioenen
Wij stellen voor een werkgroep samen te stellen die een studie verricht om de wijzigingen op het gebied van de fiscale faciliteiten van het (vroeg-) pensioen in kaart te brengen en vervolgens CAO-partijen adviseert over de te nemen maatregelen.

Tweede Ziektejaar
Op basis van het najaarsakkoord moeten partijen afspraken maken over de doorbetaling in het tweede ziektewetjaar. De CNV Dienstenbond stelt het volgende voor: 1. Gedurende het tweede ziektejaar wordt tot 70% van het laatstverdiende salaris doorbetaald 2. De medewerker ontvangt in het tweede ziektejaar een aanvulling op zijn salaris, tenzij hij niet voldoende meewerkt aan reïntegratie 3. De medewerker die door de aard van zijn ziekte niet in staat is te reïntegreren en van wie vaststaat dat hij geen enkele arbeid kan verrichten, ontvangt een aanvulling van 30% op zijn salaris.

Inzetbaarheid
Wij stellen voor een stappenplan in de CAO op te nemen, dat uitgaat van een (gefaseerde) invoering van levensfasegericht HR-beleid. Een en ander in het verlengde van de studie die partijen eerder over dit onderwerp hebben verricht.

De te volgen stappen zijn achtereenvolgens een nulmeting (inclusief een introductieprogramma voor directie en middenmanagement), ontwikkelen van een instrumentarium en implementatie/borging in de CAO. Voor de nulmeting kan gebruik worden gemaakt van de AWVN-methodiek leeftijdsspiegel.

Zowel collega bond De Unie als de CNV Dienstenbond hebben ervaring met de implementatie van employability instrumenten bij andere organisaties. Wij stellen onze ervaringen daarmee graag beschikbaar aan NOB.

Overige voorstellen
Wij behouden ons het recht voor om gedurende de onderhandelingen gewijzigde/ aanvullende voorstellen te formuleren.

Wilt u op het meegestuurde formulier aangeven of u al dan niet met deze voorstellen kunt instemmen. Ook vernemen wij graag uw op- en aanmerkingen.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl.