PERSBERICHT - 2005-02-16

Topcampings met toertips speciaal voor eigenaren van oldtimers

Vacansoleil introduceert Classic Car Holidays

Vacansoleil in Eindhoven heeft een nieuwe vakantieproduct gelanceerd, speciaal voor eigenaren van klassieke auto's en oldtimers. Classic Car Holidays selecteerde 28 topcampings in de mooiste toergebieden van Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg en België. Routesuggesties voor dagtochten maken het verkennen van het gebied per oldtimer gemakkelijk.

Classic Car Holidays is gebaseerd op de kernactiviteit van Vacansoleil: de verhuur van luxe, volledig ingerichte tenten en stacaravans op topcampings in Europa. Deze vakantieformule is verder op maat gemaakt voor de doelgroep die graag rijdt met haar klassieke (of anderszins met bijzondere voorliefde gereden) auto.

De formule heeft drie hoofdcomponenten:

Topcamping
Het verblijf op een topcamping; zo een camping biedt tal van vermaaksmogelijkheden en voorzieningen zoals zwembaden, restaurant, winkel en sportvoorzieningen, zodat het verblijf daar ook in groeps- of gezinsverband erg aangenaam is.

Beperkte bagae
Verblijf in een stacaravan of volledig ingerichte bungalowtent: een stacaravan is voorzien van eigen douche en wc, twee slaapkamers, een echte keuken met warm en koud stromend water en een ruime woonkamer. Een bungalowtent is van tevoren opgezet en volledig ingericht met echte bedden, tuinmeubilair, een grote koelkast en een complete keuken met inventaris. Alle zijn voorzien van kussens, lakens en dekens zodat slechts beperkt bagage mee genomen hoeft te worden.

Routesuggesties
Een viertal routesuggesties voor toertochten vanaf de camping: deze maken het mogelijk een omgeving, waarin niet elke dag gereden kan worden, te verkennen. De essentie van een Classic Car Holiday blijft natuurlijk het sturen over onbekende wegen.

Selectie
Vacansoleil heeft 28 Europese campings geselecteerd in gebieden die zich goed lenen voor toertochten, verspreid over Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg en België. De prijzen variëren voor een verblijf van een week van 84 per accommodatie (6 personen) tot 846.