Gemeente Doesburg


IJsselkadeproject


Laatste stand van zaken 16-02-2005

Begin december 2004 zijn de eerste woningen opgeleverd: Corinne Janssen en Joost de Wolf uit Doesburg zijn de eersten die de sleutels van een woning van het IJsselkadeproject in Doesburg gekregen hebben. Burgemeester Hermen Overweg overhandigde hen die. Corinne (28) en Joost (29) wonen in de Windmolenstraat, op een steenworp afstand van hun splinternieuwe grachtenpand.

Aan het einde van 2004 zijn 34 woningen gelegen aan de Veerpoortdijk en de Bleekerskade opgeleverd. Op dit moment ligt de bouw redelijk op schema. Eind februari zullen de torenwoningen worden opgeleverd en eind mei de laatste woningen.

Het IJsselkadeproject in Doesburg is gepland op een van de mooiste plekjes van ons land: daar waar de Oude IJssel in de Gelderse IJssel stroomt. Vanaf deze plek kijkt men op een prachtig rivierlandschap én op de zuidkant van het Veluwemassief. Het beschermde natuurgebied aan de andere kant van de IJssel biedt garantie voor een blijvend ongerept uitzicht.
April 2003 is in Doesburg het IJsselkade-project daadwerkelijk van start gegaan.

Op de Contre Escarpe is gestart met de bouw van twee parkeergarages en het appartementencomplex De Saltpoort.
De Saltpoort wordt een appartementencomplex van 10 verdiepingen en 35 meter hoog, het is het hoogste gebouw van het IJsselkadeproject. Vanuit dit gebouw heeft men straks een schitterend uitzicht over de bossen van het Veluwemassief en de Oude IJssel

Vanaf de IJsselkade kunt u nu de contouren van de Saltpoort en de woningen al duidelijk waarnemen. De parkeergarages zullen ruimte bieden aan ongeveer 200 auto`s voor bewoners en bezoekers. De eindoplevering zal vermoedelijk plaatsvinden in het najaar van 2005. Nog niet alle woningen zijn verkocht. Met name aan de kadezijde zijn nog verschillende types te koop.

Wilt u meer informatie over de woningen en appartementen en specifieke kenmerken van het gebied, bezoek dan de geïllustreerde site www.hetmooisteplekje.nl (een product van Johan Matser Projectontwikkeling B.V.) Hier kunt u ook alles lezen over het woningaanbod, verkoopprijzen en de bij dit woningbouwproject betrokken makelaars.