Gemeente Alkmaar


Aanpak riolering Jan van Scorelkade e.o

16 februari 2005

Bij hevige regenval gebeurt het soms dat de riolering het water niet kan verwerken. Dit heeft tot gevolg dat de grond rondom de Jan van Scorelkade drassig is. Begin maart wordt begonnen met de werkzaamheden om een bergbezinktank in de Jan van Scorelkade te plaatsen, een drainagesysteem aan te leggen en worden ook de reguliere onderhoudswerkzaamheden aan de riolering gedaan.

Wat gaat er gebeuren?
Bij hevige regenval gebeurt het soms dat de riolering het water niet kan verwerken. Het overtollige water komt dan terecht in de bergbezinktank. In deze tank wordt het water eerst gezuiverd en komt het vervolgens terecht in het oppervlaktewater. Om ervoor te zorgen dat het oppervlaktewater van een goede kwaliteit blijft, moet er een bergbezinktank geplaatst worden.
Daarbij wordt er een drainagesysteem geplaatst. Dit systeem zorgt ervoor dat overtollig hemelwater afgevoerd wordt naar bijvoorbeeld sloten. Dit alles heeft als voordeel dat de grond in de omgeving van de Nicolaas Beetskade minder drassig wordt. De reguliere onderhoudswerkzaamheden aan het riool worden gelijk meegenomen.

Wanneer zijn de werkzaamheden?
De voorbereidende werkzaamheden beginnen zo alsgezegdop1maart. Daarna volgen de verschillende straten:

· Jan van Scorelkade 9 maart t/m 12 mei

· Nic Beetskade 27 april t/m 9 mei

· Emanuel de Wittestraat 29 april t/m 23 mei
· Houtmanstraat 11 mei t/m 1 juni

· Van der Lijnstraat 25 mei t/m 13 juni

· Bisschop Bottemannestraat 8 juni t/m 17 juni

Met vragen kunnen bewoners gedurende de werkzaamheden terecht bij de keet op het parkeerterrein aan de Oude Hoeverweg ter hoogte van de rotonde bij de Bergerweg.

Begin 2006 wordt begonnen met de herinrichting van de Jan van Scorelkade. Bewoners wordt tegen die tijd gevraagd mee te denken over de herinrichting.

21 februari 2005