Gemeente Heerhugowaard


Opknapbeurt fietspad

De werkzaamheden aan het fietspad in de Bomen- en Schrijverswijk starten 16 februari.

Fietspad langs Beukenlaan

Aannemer Dura Vermeer Infrastructuur start woensdag 16 februari met werkzaamheden aan het fietspad langs de Icaruslaan, Vondellaan en Beukenlaan.

Het project wordt door de provincie Noord-Holland gesubsidieerd, omdat de veiligheid van de (brom)fietsers en voetgangers op de paden wordt verbeterd.

Wat?
De huidige tegels worden vervangen door asfalt. Bovendien wordt het trottoir opnieuw bestraat en worden er inritconstructies gemaakt op de kruispunten met de Callistolaan, Plutolaan en Taxuslaan. Als laatste wordt een plateau op de Beukenlaan gemaakt om voor fietsers op het fietspad dat parallel loopt aan de Oostertocht, een veilige oversteek te realiseren. Tijdens de opknapbeurt worden er tevens nieuwe lantaarnpalen en lampen geplaatst die het fiets- en voetpad beter zullen verlichten.

Planning
Als eerste is het fietspad aan de noordzijde van de Icaruslaan en Vondellaan aan de beurt. Daarna volgen de werkzaamheden aan de noordzijde van de Beukenlaan. Als dat klaar is, begint de aannemer aan de zuidzijde van de Icaruslaan en Vondellaan. Het werk eindigt aan de zuidzijde van de Beukenlaan. De werkzaamheden worden in juni afgerond.

Afsluiting
Tijdens de werkzaamheden wordt de rijbaan voor autos afgesloten. Fietsers en voetgangers worden over de zijde van het fiets-/voetpad geleid dat nog niet is opgebroken. s Morgens vroeg en s avonds is de rijbaan open voor het verkeer.

14-2-2005